detector.media
11.01.2011 14:22
Депутати підтримали в першому читанні скасування закону про захист суспільної моралі

Верховна Рада України прийняла за основу законопроект № 6532 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо захисту суспільної моралі)», повідомляє сайт парламенту. За це проголосувало 324 депутати.

 

Проектом пропонується доповнити закон «Про охорону дитинства» положенням, відповідно до якого забороняється: виготовлення (виробництво), зберігання, реклама, розповсюдження, придбання продукції, що містить дитячу порнографію; ввезення, вивезення, транзит через територію України, поштова пересилка такої продукції; втягнення дітей у діяльність із виробництва й обігу продукції сексуального чи еротичного характеру, розповсюдження такої продукції серед дітей.

 

У законі «Про рекламу» передбачається встановити, що «зовнішня реклама (відкриті вітрини, щити на будинках, вулицях тощо), що містить тексти і (або) зображення сексуального чи еротичного характеру, забороняється», а також забороняється використання образів неповнолітніх у будь-якій формі в продукції сексуального чи еротичного характеру і проведенні видовищних заходів сексуального чи еротичного характеру.

 

Як писала ТК, з набранням чинності закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо захисту суспільної моралі)» втратить чинність закон «Про захист суспільної моралі».

 

Законопроект був зареєстрований депутатами Андрієм Шевченком, Юрієм Мірошниченком,  Русланом Князевичем, Євгеном Сусловим та Владиславом Каськівим.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY