За кiнопоказ «Пили» i «Хостела» прокуратура порушила справу у Чернiвецькiй областi

8 Грудня 2010
20416
8 Грудня 2010
21:05

За кiнопоказ «Пили» i «Хостела» прокуратура порушила справу у Чернiвецькiй областi

20416
За кiнопоказ «Пили» i «Хостела» прокуратура порушила справу у Чернiвецькiй областi

Прокуратура Чернiвецької областi 7 грудня порушила кримiнальну справу cтосовно директора Новоселицької районної кiновiдеомережi та кiномеханiка цiєї органiзацiї за показ заборонених фiльмiв, якi пропагують культ насильства i жорстокостi, повідомляє «Iнтерфакс-Україна».

 

Як повiдомляє прес-служба прокуратури Чернiвецької областi, цi представники кiновiдеомережi демонстрували в кiнотеатрi «Ювiлейний» у місті Новоселиця без прокатних свiдоцтв викачаний в інтернетi заборонений до показу вiдеофiльм «Хостел» та демонстрували без обмеження глядацької аудиторiї на сеансах о 19.00 вiдеофiльми «Пила-5» , «Пила-6».

 

У прес-службi Генеральної прокуратури України нагадали, що згiдно з висновком експертної комiсiї з питань публiчного демонстрування та розповсюдження кiно-i вiдеофiльмiв Мiнiстерства культури i туризму України та Нацiональної експертної комiсiї України з питань захисту суспiльної моралi, фiльм «Хостел» заборонено для поширення та демонстрацiї на територiї України. Фiльми «Пила-5» i «Пила-6», згiдно з висновками комiсiї, дозволено показувати лише на вечiрнiх сеансах пiсля 21.00 для осiб, якi досягли 21 року.

 

Справу порушено за ч. 3 ст. 300 Кримiнального кодексу України (ввезення, виготовлення або розповсюдження творiв, що пропагують культ насильства i жорстокостi, расову, нацiональну чи релiгiйну нетерпимiсть та дискримiнацiю).

 

Для органiзацiї досудового слiдства справу направлено прокурору Новоселицького району.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20416
Читайте також
01.12.2010 11:23
Михайло Бриних, «Радіо Свобода»
24 036
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду