detector.media
08.12.2010 21:05
За кiнопоказ «Пили» i «Хостела» прокуратура порушила справу у Чернiвецькiй областi

Прокуратура Чернiвецької областi 7 грудня порушила кримiнальну справу cтосовно директора Новоселицької районної кiновiдеомережi та кiномеханiка цiєї органiзацiї за показ заборонених фiльмiв, якi пропагують культ насильства i жорстокостi, повідомляє «Iнтерфакс-Україна».

 

Як повiдомляє прес-служба прокуратури Чернiвецької областi, цi представники кiновiдеомережi демонстрували в кiнотеатрi «Ювiлейний» у місті Новоселиця без прокатних свiдоцтв викачаний в інтернетi заборонений до показу вiдеофiльм «Хостел» та демонстрували без обмеження глядацької аудиторiї на сеансах о 19.00 вiдеофiльми «Пила-5» , «Пила-6».

 

У прес-службi Генеральної прокуратури України нагадали, що згiдно з висновком експертної комiсiї з питань публiчного демонстрування та розповсюдження кiно-i вiдеофiльмiв Мiнiстерства культури i туризму України та Нацiональної експертної комiсiї України з питань захисту суспiльної моралi, фiльм «Хостел» заборонено для поширення та демонстрацiї на територiї України. Фiльми «Пила-5» i «Пила-6», згiдно з висновками комiсiї, дозволено показувати лише на вечiрнiх сеансах пiсля 21.00 для осiб, якi досягли 21 року.

 

Справу порушено за ч. 3 ст. 300 Кримiнального кодексу України (ввезення, виготовлення або розповсюдження творiв, що пропагують культ насильства i жорстокостi, расову, нацiональну чи релiгiйну нетерпимiсть та дискримiнацiю).

 

Для органiзацiї досудового слiдства справу направлено прокурору Новоселицького району.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY