Батьки України вважають, що фільм «Пила VI» погіршить криміногенну ситуацію в країні

28 Жовтня 2009
20158
28 Жовтня 2009
15:42

Батьки України вважають, що фільм «Пила VI» погіршить криміногенну ситуацію в країні

20158
Батьки України вважають, що фільм «Пила VI» погіршить криміногенну ситуацію в країні

Всеукраїнська громадська організація «Телеглядацька асоціація батьків України» звернулась до влади із вимогою заборонити на території України показ фільму жахів «Пила VI» режисера Кевіна Гротерта. «Громадськість вважає зазначену кінострічку такою, що містить елементи крайньої форми психологічного та фізичного насильства, здатного завдати шкоди психічному здоров'ю глядачів», - йдеться у прес-повідомленні  асоціації.

 

За словами голови «Телеглядацької асоціації батьків України» Максима Ростоцького, в першу чергу вони звертаються до Міністерства культури і туризму з вимогою не видавати прокатне посвідчення на показ цього фільму.

 

На думку психологів організації, прокат фільму «Пила VI» є надзвичайно небезпечним прикладом психологічної розрядки, здатним стимулювати суттєве погіршення криміногенної ситуації в державі.

 

Експертна комісія з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Міністерстві культури і туризму України остаточне рішення щодо фільму «Пила - VI» ще не приймала. Про це ТК повідомила секретар експертної комісії Марія Ільєнко. «Оцінки як позитивні так негативні від експертів надходять щодня. Старт фільму запланований на початку листопада. Але остаточного рішення комісія ще не прийняла», - сказала вона. Пан Ростоцький теж є членом даної комісії.

 

Член комісії, кінокритик Алік Шпілюк зазначив «Детектор медіа», що до нього як члена комісії не надходили ніякі листи з вимогою не видавати прокатне посвідчення на цей фільм. Особисто він цей фільм уже оцінив: «Я поставив для кінопоказу категорію 18 років, для телебачення -  21».

 

Нагадаємо, що Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі прийняла рішення про те, що варто звернутися до Генеральної прокуратури, оскільки трешевий фільм «Пила» пропагує насильство. Але на думку Максима Ростоцького, це рішення не є дієвим, бо має лише рекомендаційний характер.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20158
Читайте також
17.11.2009 12:54
Юлия Рябчун, «Коммерсант»
34 941
20.07.2009 09:34
Максим Ростоцкий, для «Детектор медіа»
19 002
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Остап
5298 дн. тому
До попереднього дописувача та інших. Погано, що ви невігласи панове та не читали про злочини, що скоюються під впливом кіно. Через такі кина в Україні і культивуються численні маніяки, педофіли, корупціонери...Підтримую ініціативу батьків на всі 100%!!!
Romero
5300 дн. тому
Жоден представник влади не має морального права на будь які заборони. Це вже як прикмета - тільки в якійсь державі починають сильно возбухати про мораль державні мужі - все - жди педофільського скандалу. Сто пудів. Тут у кого що болить... Якщо людину дуже харить суспільна мораль - це 100% латентний педофіл чи копрофаг чи ще щось. Хто гучніше всіх завжди кричить "Тримайте злодія..?"
Fob
5300 дн. тому
Согласна с предыдущим автором, я - поклонник жанра хоррор. Порвала фраза *суттєве погіршення криміногенної ситуації в державі* - это кто же проводил такие гениальные социсследования? Цифры, выборка, аудитория - и то не поверю. Видимо из-за пяти предыдущих фильмов у нас в стране такая криминальная жё...па)))))))))))))))))
кокотюха
5300 дн. тому
а верховна рада україни пропагує педофілію, хабарництво, тотальну корупцію взагалі, послуги дорогих проституток у готелі "Київ", відкати за голосування, бездіяльність, хамство, неосвіченість, переваги селянського походження, відсутність ітлтекту як гарантію для проходження в партійні списки. чому батьки України - електорат депутатів і президентів? значить, вони вже дивилися попередні Пилки, раз так нервують. а запитайте в тих, хто вже скоїв злочин, ходили вони в кіно, дивилися телевізор, читали книжки, хоча б якісь, хоча б комікси? Алік Шпилюк - молодець: фільм справді має вікові обмеження, не більше. а я піду, хоча після Пилки-5 було певне розчарування...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду