Нацрада наперед протестує проти трансляції фільму «Хостел 2»

1 Квітня 2009
26453
1 Квітня 2009
17:13

Нацрада наперед протестує проти трансляції фільму «Хостел 2»

26453
Нацрада наперед протестує проти трансляції фільму «Хостел 2»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення отримала рішення Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі щодо фільму «Хостел 2» і «заперечує проти трансляції фільму в ефірі українських телерадіокомпаній». Повідомлення про реакцію Нацради на рішення НЕК опубліковане на сайті регуляторного органу.

 

Нагадаємо, що експертна комісія ухвалила рішення від 5 березня 2009 року № 5 щодо невідповідності нормам Закону України «Про захист суспільної моралі» фільму «Хостел 2». Згідно з висновками експертів НЕК, ця стрічка пропагує культ насильства й жорстокості, і тому не може демонструватися на території України. Було вирішено звернутися до Державної служби кінематографії щодо скасування державної реєстрації та визнання недійсними виданих прокатних посвідчень на право розповсюдження і демонстрування фільму «Хостел 2», а також поінформувати про прийняте рішення МВС і Нацраду.

 

За словами виконавчого директора Української Гельсінської спілки з прав людини Володимира Яворського, Нацрада наперед заперечує трансляцію фільму, оскільки за це мовники можуть понести кримінальну відповідальність. «Це буде кримінальна справа за ст. 300 Кримінально-процесуального кодексу України - розповсюдження продукції, що пропагує культ насильства та жорстокості. І тому Нацрада попереджає. Так само було і у випадку з фільмом "Хостел 1"», - зазначив правозахисник.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26453
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ммм
5516 дн. тому
надо будет посмотреть
Аксинья
5517 дн. тому
Не надо ля-ля. C " Хостел-1" было не так. Фильм не получил прокатного удостоверения минкультуризма. И затем был запрещени моральными комиссарами. А "Хостел2" получил прокатное удостоверение. И это первый случай бодания минкультуризма и моральной комиссии.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду