УАВПП просить ЗМІ висвітлювати внесення змін і доповнень у проект Податкового кодексу

30 Листопада 2010
14982
30 Листопада 2010
20:12

УАВПП просить ЗМІ висвітлювати внесення змін і доповнень у проект Податкового кодексу

14982
УАВПП просить ЗМІ висвітлювати внесення змін і доповнень у проект Податкового кодексу

Українська асоціація видавців періодичної преси звернулася до редакторів і журналістів з проханням висвітлювати на шпальтах видань процес внесення змін і доповнень у проект Податкового кодексу, що має бути здійснений до 2 грудня, та широко обговорювати всі негативні та позитивні наслідки прийняття цього документу. Як відомо, сьогодні, 30 листопада, президент Віктор Янукович заветував Податковий кодекс.

 

УАВПП нагадує, що, незважаючи на її численні звернення, всі зауваження галузі друкованих ЗМІ не були взяті до уваги і проект Податкового кодексу можуть прийняти без важливих для нормального функціонування преси змін. Водночас поки у відкритих джерелах відсутня остання редакція документу, видавнича спільнота не може в повній мірі оцінити його зміст для галузі.

 

Асоціація звертає увагу на те, що у випадку прийняття проекту в редакції, що розміщена на сайті Верховної Ради, умови роботи журналістів і друкованих ЗМІ суттєво погіршаться:

- журналісти, фотографи, дизайнери, підприємці не зможуть продати свої твори та послуги видавцям, оскільки підприємствам заборонено відносити до витрат придбання товарів (робіт, послуг) та інших матеріальних і нематеріальних активів у фізичної особи-підприємця, що сплачує єдиний податок;

- видавці не зможуть купувати авторські права (статті, фото тощо) в іноземних компаній та авторів, оскільки підприємствам заборонено відносити на витрати вартість роялті придбане у нерезидентів;

- роздрібні торгівці пресою змушені будуть встановлювати касові апарати, що призведе до зростання ціни газет та зменшення можливостей пересічних українців купувати пресу;

- фізичні особи-підприємці на єдиному податку не матимуть права продавати газети і журнали в мережі інтернет.

- роздрібні торгівці пресою, фізичні особи-підприємці на єдиному податку, що за минулий рік мають оборот більше 300 тисяч гривень, змушені будуть перейти на загальну систему оподаткування та зареєструватися як платники ПДВ.

 

«Роздрібні торгівці пресою на єдиному податку переважно діють у невеликих містах та є малоприбутковими. Відповідно збільшення податкового навантаження призведе до їх закриття або здороження продукції. Таким чином найменш захищені верстви населення не зможуть купувати улюблені видання», - зазначають в УАВПП.

 

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила Податковий кодекс 269-ма голосами 18 листопада. Після цього УАВПП закликала внести до нього зміни, називаючи документ антипресовим. 30 листопада президент Віктор Янукович наклав на закон вето.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14982
Читайте також
28.10.2010 12:50
Ірина Стройко, для «Детектор медіа»
29 989
28.09.2010 12:10
Ірина Штогрін, «Радіо Свобода»
29 566
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду