Члени комітету з питань свободи слова внесли поправки до проекту Податкового кодексу

20 Жовтня 2010
7459
20 Жовтня 2010
18:15

Члени комітету з питань свободи слова внесли поправки до проекту Податкового кодексу

7459
Члени комітету з питань свободи слова внесли поправки до проекту Податкового кодексу

Члени комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко, Володимир Ландік, Юрій Стець і Віктор Уколов внесли декілька пропозицій та поправок до проекту Податкового кодексу. Нагадаємо, термін реєстрації поправок до кодексу спливає 20 жовтня.

 

Зокрема, народні депутати вважають, що не варто надавати податковій інформації особливого статусу, тому пропонують вилучити з перехідних положень пункт 33 щодо запровадження у законі про інформацію ст. 251.

 

При моделі, що пропонується у проекті (невіднесення сум роялті до складу валових витрат), практично всі підприємства кіно- та телеіндустрії змушені будуть додатково сплачувати податок на прибуток з сум роялті, які сплачені на користь усіх нерезидентів. Тому, щоб уникнути подвійного оподаткування при виплаті роялті нерезиденту (оподаткування податком на прибуток - 25% та податком на доходи нерезидентів (податок на репатріацію) - 15%), народні депутати пропонують не поширювати цю норму на: суб'єктів інформаційної діяльності відповідно до Закону України «Про телебачення і радіомовлення», суб'єктів діяльності друкованих ЗМІ відповідно до закону «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні»; суб'єктів діяльності інформаційних агентств відповідно до закону  «Про інформаційні агентства», суб'єктів кінематографії відповідно до закону «Про кінематографію»; виробників реклами, рекламодавців, розповсюджувачів реклами відповідно до закону «Про рекламу»; суб'єктів видавничої діяльності відповідно до закону «Про видавничу справу».

 

Також народні депутати пропонують вилучити з переліку суб'єктів, які не мають права на спрощену систему оподаткування тих, хто здійснює діяльність з надання послуг у сфері телерадіомовлення, у сфері права та тих, хто надає послуги з виготовлення реклами. А натомість збільшити єдиний податок до 1000 гривень.

 

Крім того, членів комітету з питань свободи слова та інформації стурбувала норма частини  300.2 ст. 300: «У разі, коли платник податку більше половини свого доходу за три, шість, дев'ять чи дванадцять місяців наростаючим підсумком з початку року отримав від одного замовника (клієнта, покупця), такий платник податку позбавляється права на сплату єдиного податку в цих періодах і сплачує податки і збори у відповідності до загальної системи оподаткування. Це правило не застосовується до платників, які надають послуги, пов'язані з розробкою, постачанням та оновленням програмного забезпечення, віддаленою підтримкою програм та обладнання, надають послуги у сфері інформатизації». Тому народні депутати пропонують цю норму вилучити із проекту Податкового кодексу.

 

Детальніше із запропонованими поправками можна ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7459
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду