КНМП вимагає ветувати Податковий кодекс, а проект Трудового кодексу обговорити

27 Листопада 2010
11517
27 Листопада 2010
18:53

КНМП вимагає ветувати Податковий кодекс, а проект Трудового кодексу обговорити

11517
КНМП вимагає ветувати Податковий кодекс, а проект Трудового кодексу обговорити

Київська незалежна медіа-профспілка 27 листопада 2010 року на звітно-виборчій конференції ухвалила Заяву щодо Податкового кодексу та проекту Трудового кодексу №1108.

 

«Ми, активісти профспілкового руху журналістів, звертаємось до Президента України Віктора Януковича з вимогою накласти вето на прийнятий Податковий кодекс. Також ми закликаємо народних депутатів не голосувати за проект Трудового кодексу №1108 від 04.12.2007, а Президента не підписувати його в разі прийняття Верховною Радою», - йдеться у заяві. 

 

Делегати конференції були одностайні в тому, що Податковий кодекс погіршує умови підприємницької діяльності для журналістів на спрощеній системі оподаткування. «Податковий кодекс збільшує граничний рівень "єдиного податку" в три рази з 200 до 600 грн. Разом із соціальними зборами такі податки стають великою перешкодою на шляху журналістів-підприємців до фінансової незалежності», - зазначали делегати. В той самий час вони свідомі того, що залишається проблема, коли власник великої компанії оформлює найманих працівників як підприємців, ухиляється від сплати податків та позбавляє найманих працівників усіх трудових прав.

 

На думку делегатів конференції, проект Трудового кодексу №1108 у нинішньому вигляді має велику кількість вад та в цілому звужує права найманих працівників та професійних спілок. «Ми пропонуємо розпочати процес громадського обговорення проекту Трудового кодексу та зобов'язуємося підготувати свої пропозиції щодо змін у проекті документу якнайшвидше. Серед наших вимог: визнання інституту колективної угоди обов'язковим елементом трудових відносин та введення санкцій для роботодавців за відсутність колективної угоди, заборона на звільнення члена профспілки без згоди профспілкової організації, введення санкцій для роботодавців, які перешкоджають діяльності профспілкових об'єднань. Ми вимагаємо також прибрати з проекту дискримінацію працівників за місцем роботи та заборонити роботодавцю втручатися в приватне життя найманих працівників: читати його листи, слухати його телефонні розмови, вести відео спостереження», - йдеться у заяві.

 

Делегати зазначили, що в разі якщо влада проігнорує цю заяву, профспілка змушена буде діяти іншими, більш радикальними методами.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11517
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду