Кінематографісти борються за пільги в Податковому кодексі

18 Жовтня 2010
13591
18 Жовтня 2010
14:17

Кінематографісти борються за пільги в Податковому кодексі

13591
Кінематографісти борються за пільги в Податковому кодексі

Голова правління Національної спілки кінематографістів України (НСКУ) Сергій Тримбач заявляє, що без реформування українське кіновиробництво ще кілька років перебуватиме в режимі стагнації. При цьому чиновники блокують виконання законів, спрямованих на поліпшення ситуації в цій сфері. Про це Сергій Тримбач розповів під час інтернет-конференції на порталі Liga.net, повідомляє інформаційне агентство «Ліга. Новости».

 

«Вже сьогодні є очевидними спроби чиновників фактично міксувати, а то й повністю знищити де-факто реальну впливовість закону про кінематографію. Скажімо, йшла мова про пільги для кіновиробників. Проте всі вони зараз не працюють, оскільки їх не було досі в Податковому кодексі. Нині ведеться боротьба за те, щоб кодекс було приведено у відповідність з новою редакцією закону про кінематографію», - сказав він.

 

Крім того, Сергій Тримбач відзначив, що НСКУ виступила з ініціативою створення фонду на підтримку національної кінематографії, управляти яким повинна рада у складі 10 представників Кабміну і 10 представників спілки. Однак для цього необхідно прийняти законопроект про збір, який був підготовлений, але так і не винесений на розгляд Верховної Ради.

 

«У мене повне враження, що чиновники на сьогодні заблокували подальшу реалізацію цього законопроекту... Взагалі, це наша спільна біда - фактично всі реформи в нашій державі проводять чиновники, без участі громадськості, на відміну від європейської практики, де громада є повноправним учасником розробки та реалізації реформаторських ідей», - зазначив він.

 

Говорячи про обсяги державного фінансування кіновиробництва, пан Тримбач повідомив, що в бюджеті на поточний рік передбачена сума в 24 млн грн, якої недостатньо, щоб вивести галузь зі стагнації. За його інформацією, Міністерство культури та туризму ставило питання про те, щоб закласти в держбюджет 2011 року 100 млн грн на виробництво фільмів, однак таку суму навряд чи схвалить Міністерство фінансів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13591
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду