«MTV Україна» занепокоєний неадекватністю рішення НЕК щодо South Park та оскаржуватиме його в суді (ВІДКРИТИЙ ЛИСТ)

17 Листопада 2010
14138
17 Листопада 2010
16:28

«MTV Україна» занепокоєний неадекватністю рішення НЕК щодо South Park та оскаржуватиме його в суді (ВІДКРИТИЙ ЛИСТ)

14138
«MTV Україна» занепокоєний неадекватністю рішення НЕК щодо South Park та оскаржуватиме його в суді (ВІДКРИТИЙ ЛИСТ)

Після отримання офіційного повідомлення з боку Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі телеканал «MTV Україна» оскаржуватиме у судовому порядку рішення комісії щодо визнання серії мультфільму «Південний парк» (South Park) такою, що містить дитячу порнографію. Про це йдется у відкритому листі від телеканалу, який отримала ТК.

 

Нагадаємо, на засіданні 3 листопада НЕК визнала серію мультфільму «Південний парк» (South Park), яка вийшла на каналі «MTV Україна» 25 травня 2010 року з 22.00 до 24.00 такою, що містить елементи дитячої порнографії та пропаганду релігійної ворожнечі. У цій серії один з персонажів, Ерік Картман, розігрує свого однокласника Баттерса, імітуючи оральний секс з ним.

 

Голова НЕК Василь Костицький заявив, що це рішення «включає в роботу статтю 301 Кримінального кодексу в Україні». Вона передбачає позбавлення порушника волі на строк від 5 до 10 років.

 

Нижче наводимо повний текст відкритого листа «MTV Україна», переклад та оригінал листа віце-президента американського каналу Comedy Central, що транслює оригінал мультсеріалу і.

 

 Відкритий лист «MTV Україна» до НЕК

 

Уважаемые члены Национальной экспертной комиссии по вопросам защиты общественной морали!

 

Телеканал «MTV Украина» от имени МТV International и каналов группы «Интер» вынужден выразить Вам свою обеспокоенность неадекватностью одного из последних решений комиссии. Речь идет о признании серии мультфильма «Южный парк» (South Park), которая вышла в эфир телеканала «MTV Украина» 25 мая 2010 года, как содержащей детскую порнографию и пропаганду религиозной вражды.

 

Герои мультфильма South Park завоевали симпатию и признание десятков миллионов зрителей по всему миру и являются неотъемлемой частью современной массовой культуры. Они демонстрируют здравую иронию по отношению к насущным проблемам человечества и обывательским стереотипам. Подобный юмор помогает преодолевать массовые комплексы, его публичность говорит о наличие здорового общества. Именно этими мотивами руководствовался канал, принимая решение о приобретении South Park для показа украинскому зрителю.

 

Учитывая настойчивые пожелания комиссии, руководство канала перенесло трансляцию анимационной ленты на 23:00. Однако компромиссный подход руководства канала не встретил отзыва среди чиновников. Нам неизвестно, чем обусловлен такой подход: то ли искаженным представлением о морали, то ли пособничеством недобросовестной конкуренции на телевизионном рынке.

 

Телеканал «MTV Украина» всегда с уважением воспринимал конструктивную критику. Однако, в нынешних обстоятельствах, решение комиссии - это не критика, это - дискредитация репутации канала.

 

Считаем, что своей деятельностью Национальная комиссия по вопросу защиты общественной морали пагубно повлияла на саму идею общественного контроля за соблюдением моральных ценностей, нанесла ущерб гуманитарным интересам общества и государства.

 

После получения официального уведомления со стороны НЭК телеканал «MTV Украина» будет оспаривать данное решение в судебном порядке.

 

С уважением, телеканал «MTV Украина»

 

Телеканал «MTV Украина» - музыкально-развлекательный молодежный телеканал. Аудитория - «14-32». Является первым и единственным международным каналом в Украине. Входит во всемирную телевизионную сеть MTV Networks, принадлежащую медиакорпорации Viacom, и в медиа-группу «Интер» («Интер», НТН, К1, К2, «Энтер», «Энтер-Фильм», «Мега», «MTV Украина», «Интер+») - крупнейшую телевизионную группу по общеукраинской аудитории*. Медиа-группа «Интер» - телевидение для всей семьи. И. о. генерального директора «MTV Украина» - Андрей Уренев. www.mtv.ua (*Аудитория 18+, вся Украина).

 

 

Лист віце-президента Comedy Central

 

Бенджамін Мауцері

Віце-президент

з питань бізнесу та права

Comedy Central

310 407-4742

Факс 310 752-8944

benjamin.mauceri@comedycentral.com

 

 

Через електронну пошту

 

8 листопада, 2010

 

За місцем вимоги

 

 

Ми глибоко занепокоєні ситуацією, що склалась навколо анімаційного сіткому «Південний парк» (South Park) в Україні. Понад 13 років цей проект є надзвичайно успішним у багатьох країнах, зокрема, Україні; він отримав чимало нагород світового рівня та має мільйони фанів у всьому світі.

 

Головні герої шоу зайняли важливе місце у сучасній популярній культурі та стали символом здорового іронічного ставлення до важливих проблем та застарілих стереотипів, які існують у нашому суспільстві.

 

«Південний парк» (South Park) отримав багато нагород та був визнаний одним із найкращих шоу та розважальних проектів у всьому світі. Згідно із журналом Time, «Південний парк» є одним зі 100 найкращих шоу у світі. «Південний парк» було номіновано на нагороду Emmy дев'ять разів, чотири рази він отримав цю нагороду. 1998 року шоу було номіновано на Annie Award за неймовірний внесок у розвиток вечірніх та анімаційних шоу. Проект також отримав GLAAD Media Award як шоу, яке правдиво висвітлює проблеми сексуальних меншин. 2000 року пісня з одного з епізодів була номінована на Оскар. У 2006 «Південний парк» отримав престижну нагороду Peapody Award.

 

Ми не пропагуємо «Південний парк» як шоу для підлітків або дітей. Цей продукт рекомендовано лише для дорослого глядача.

 

Без сумніву, «Південний парк» зачіпає чимало суперечливих питань, які можуть викликати неоднозначну реакцію у суспільстві, проте шоу завжди з гумором відповідає на основні проблеми цього часу. Однак ми з впевненістю наполягаємо, що таке іронічне ставлення до дуже важливих питань не покликане принизити гідність людей.

 

З повагою,

 

Бенджамін Мауцері

Віце-президент з питань бізнесу та права

Comedy Central

 

Оригінал листа (англ.)

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14138
Читайте також
24.12.2010 08:50
Мар'яна Закусило
, Тетяна Веремчук
44 837
19.11.2010 12:51
Тетяна Веремчук
, Раїса Дубцова
17 766
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Svetik
4869 дн. тому
Вот это да! Докатились! Наслаждаться такой пошлостью могут только идиоты, честное слово! Ну и что, что этот мульт показывают по всему миру! Такое чувство, что всевозможная телегрязь должна обязательно осесть в Украине!
Денис Полтавец
4910 дн. тому
Склонность к запрету "Южного парка" есть типичный симптом отравления моралином.
мнение
4910 дн. тому
"Понад 13 років цей проект є надзвичайно успішним у багатьох країнах, зокрема, Україні; він отримав чимало нагород світового рівня та має мільйони фанів у всьому світі." (Цитата) Ну, Украина - не весь свит. Здесь - другие герои. Здесь с помпой на широкую аудиторию и огромным промо во всех СМИ без ограничений по возрасту показывается нечто, под названием "Счастье моё". НЕК почему-то не смущает наличие в фильме немотивированного сплошного насилия, неприкрытая матерная брань через каждые 2-3 слова, даже то что, в фильме несовершеннолетнюю проститутку изображает несовершеннолетняя, которая хоть и не матерится, но жестами показывает на свои половые органы и то, как их будет использовать (использование лица, заведомо несовершеннолетнего и изображаающего несовершеннолетнего в качестве о объекта сексуальной эксплуатации)... Но это всё с показом на широкую аудиторию (без возрастных ограничений)НЕК не смущает.Це ж - украинське кыно - - сенсация! Страшнее безобидный мультфильм , показывающийся в то время, когда дети уже должны спать.ведь фирма его показывающая - богатенькие дядьки и до сих пор не соизволили прийти на поклон в НЕК и не делятся, а за бездарщину "Щастя моэ", я так понимаю, хорошо откатили....
Polpot
4911 дн. тому
Н-да, эти мракобесы позорят страну просто.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду