Прокатна комісія Мінкульту не змінила своє рішення про індекс «18» для South Park

18 Листопада 2010
19235
18 Листопада 2010
20:22

Прокатна комісія Мінкульту не змінила своє рішення про індекс «18» для South Park

19235
Прокатна комісія Мінкульту не змінила своє рішення про індекс «18» для South Park

Експертна комісія з питань розповсюдження і демонстрування фільмів при Міністерстві культури і туризму повторно переглянула мультфільм South Park («Південний парк»), однак свого рішення про індекс вікового обмеження «18» не змінила. Про це йдеться у відповіді прес-служби міністерства на запит ТК.

 

Прес-служба Мінкульту зазначила, що телеканал «MTV Україна» ще у 2007 році звернувся до Державної служби кінематографії щодо видачі прокатного посвідчення. Тоді South Park був дозволений до показу тільки для дорослого глядача і встановлений  індекс вікового обмеження - 18 років. Таким чином мультфільм має право транслюватись у проміжок між 23.00-06.00. Прокатне посвідчення дійсне до 31 серпня 2011 року.

 

Після того, як Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі відповідно до рішення від 30 серпня звернулась до Мінкульту, прокатна комісія повторно переглянула серіал, однак не змінила своє рішення щодо обмеження вікової аудиторії.

 

Нагадаємо, на засіданні 3 листопада НЕК визнала серію мультфільму South Park, яка вийшла на каналі «MTV Україна» 25 травня 2010 року з 22.00 до 24.00, такою, що містить елементи дитячої порнографії та пропаганду релігійної ворожнечі. Цю серію моральна комісія хотіла визнати дитячою порнографією ще в серпні, але їй знадобився час на вивчення прокатного посвідчення.

 

Телеканал «MTV Україна» 17 листопада висловив занепокоєння неадекватністю висновку НЕК та заявив про намір оскаржувати її рішення після того, як його отримає.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19235
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду