detector.media
15.11.2010 15:01
ГО «Любов проти гомосексуалізму» поскаржилася на сюжет СТБ до Генпрокуратури, Нацради і НЕК

Представники Всеукраїнської громадської організації «Громадський рух людей з майбутнім "Любов проти гомосексуалізму"» подали звернення до Генеральної прокуратури України, Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на предмет порушення норм українського законодавства за фактом демонстрації в новинах СТБ сюжету про закритий показ у Києві фільмів режисера Брюса Ля Брюса (Bruce LaBruce).

 

Цю інформацію інтернет-видання «Все новости» ТК підтвердив керівник організації Руслан Кухарчук. За його словами, звернення було подано «на початку листопада».

 

Нагадаємо, йдеться про сюжет «Тіло як доказ. Закритий показ», що вийшов під час випуску «Вікон» на телеканалі СТБ 27 жовтня о 22-й. Розповідь журналістки Ольги Семак про канадського режисера Брюса Ля Брюса, фільм якого було показано в рамках кінофестивалю «Молодість», містила кадри з поцілунками оголених чоловіків.

 

На думку представників ГО «Любов проти гомосексуалізму» «сюжет закликає до виготовлення порнографії і популяризує гомосексуалізм як альтернативу нормі». Вони переконані: «Його показ є не лише зазіханням на дорогоцінні для України сімейні цінності, а й спонуканням до порушення норм кримінального законодавства України. Своїми діями телеканал СТБ порушив норми українського законодавства щодо діяльності ЗМІ, Закон України "Про захист суспільної моралі", норми обов'язкового візуальної позначки класифікації відеопродукції та інші норми законодавства України».

 

Комітет Руху ЛПГ стурбований тим, що телеканал діє всупереч правовому полю України, яке покликане захищати права неповнолітніх телеглядачів, а також інститут родини: «Таким чином окремо взятий мовець протистоїть усій державній політиці щодо підтримки та захисту інтересів сім'ї і нацбезпеки».

 

«Поширення порнографії та демонстрація гомосексуальних відносин та інших сексуальних збочень, а також висміювання християнських моральних цінностей формує викривлену модель поведінки, що особливо небезпечно для дітей, підлітків та молоді, психіка та життєві цінності знаходяться на етапі формування, ніж суперечить державній політиці у сфері захисту суспільної моралі та національної безпеки України», - зазначають автори звернення.

 

У зверненні до Нацради вони вимагають вжити заходів щодо телеканалу СТБ, його керівництва та програмної служби, аби з'ясувати відповідальних осіб за показ сюжету у вечірньому прайм-таймі «без відповідного маркування» та «притягнення до відповідальності посадових осіб телеканалу СТБ».

 

ТК звернулася до прес-служби каналу СТБ і сподівається отримати коментар.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY