«Щастя моє» Лозніци представить Україну на фестивалі «Кіношок-2010»

12 Вересня 2010
19474
12 Вересня 2010
13:03

«Щастя моє» Лозніци представить Україну на фестивалі «Кіношок-2010»

19474
«Щастя моє» Лозніци представить Україну на фестивалі «Кіношок-2010»

Фільм «Щастя моє» Сергія Лозніци представить Україну на фестивалі «Кіношок-2010». Про це пише РІА «Новости».

 

XIX Відкритий фестиваль кіно країн СНГ, Латвії, Литви та Естонії «Кіношок-2010» відкривається сьогодні, 12 вересня, в Анапі і триватиме до 19 вересня.

 

В основний конкурс фестивалю в цьому році увійшли 14 картин: «Овсянки» Олексія Федорченка (Росія), «Елізіум» Андрея  Ешпая (Росія), «Водоворот» Гітіса Лукшаса (Литва), «Істинний полудень» Носіра Саїдова (Таджикистан), «Ляльки» Чингіза Расулзаде (Азейрбаджан), «Масакра» Андрея Кудиненко (Білорусія), «Не дивися в дзеркало» Сурена Бабаяна (Вірменія), «Ойпирмай, або Дорогі мої діти» Жанни Ісабаєвої (Казахстан), «Постскриптум» Ялкіна Туйчиєва (Узбекистан), «Весілля в Бессарабії» Наполеона Хелміса (Молдавія), «Свет-аке» Актана Арим Кубата (Киргизія), «Снігова королева» Марка Раата (Естонія) та «Щастя моє» Сергія Лозніци.

 

До складу журі на чолі зпродюсером Павлом Каплевичем також увійшли: директор програм фестивалю «Кінотавр» Сітора Алієва, актор і режисер Асаналі Ашимов, кінознавець і кінокритик Юрій Гладильщиков, український режисер Олег Фіалко і російський режисер Володимир Хотиненко.

 

В конкурс короткометражних фільмів включено 18 кінострічок, які будуть оцінювати журі на чолі із литовським режисером Шарунасом Бартасом. 9 картин покажуть в конкурсі «Неформат», в якому позмагаються повнометражні фільми, зняті на відео і в цифровому форматі. Судити «Неформат» буде сценарист, режисер та письменник Едгар Бартенев (Росія), режисер-документаліст та кінооператор Павло Костомаров (Росія), а також продюсер Лайме Фреймане (Латвія).

 

Нагадаємо, Фільм Сергія Лозніци «Щастя моє» номінували на 23-у премію Європейської кіноакадемії (European Film Awards).

 

Як писала ТК, прем'єра ігрового фільму «Щастя моє» відбулася у травні 2010 на МКФ у Каннах. Також на відкритому російському кінофестивалі «Кінотавр» фільм здобув приз за кращу режисуру і приз Гільдії кінознавців та кінокритиків, а також гран-прі МКФ молодого європейського кіно «Vоices», приз «Срібний абрикос» МКФ в Єревані.

 

Сергій Лозніца знімає документальне кіно з 1996 року, є лауреатом російських національних премій «Ніка» і «Лавр», володар численних нагород, у тому числі призів МКФ у Карлових Варах, Лейпцигу, Оберхаузені, Парижі, Мадриді, Торонто, Єрусалимі, Санкт-Петербурзі. Також Лозніца є автором монтажної картини «Блокада».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19474
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду