Фільм Лозниці здобув гран-прі Таллінського кінофестивалю «Темні ночі»

6 Грудня 2010
15205
6 Грудня 2010
16:18

Фільм Лозниці здобув гран-прі Таллінського кінофестивалю «Темні ночі»

15205
Фільм Лозниці здобув гран-прі Таллінського кінофестивалю «Темні ночі»

Фільм Сергія Лозниці «Щастя моє» здобув гран-прі XIV Таллінського кінофестивалю «Темні ночі» (Tallinn Black Nights Film Festival, POFF), що завершився 5 грудня. Про це пише Укрінформ.

 

«"Щастя моє" - це був особливий фільм для усіх нас у журі. Він показує відсутність життя в цій частині світу, хоч, по суті, це може статися у будь-якому місці. Це проблема гуманності, проблема людей... Фільм закликає нас звернути увагу на це місце на землі для того, щоб ми зрозуміли, що це може трапитися десь ще», - прокоментувала член журі, актриса з Ірану Симін Мохамед-Арія. Зазначимо, що очолював міжнародне журі голлівудський продюсер Девід Уїллісом.

 

В основній програмі XIV Таллінського кінофестивалю «Темні ночі» брали участь 220 фільмів. Приз за найкращу режисерську роботу отримала німецький режисер Кріс Краус за стрічку «Щоденники Поллі». Найкращим прибалтійським фільмом стала французько-литовська картина Шарунаса Бартаса «Корінний євразієць». Міжнародна асоціація кінокритиків FIPRESCI відзначила картину Вейко Іунпуу «Спокуса Святого Тину», яка увійшла до списку претендентів на премію «Оскар» за найкращий іноземний фільм 2010 року.

 

Спеціальний приз журі дістався іракському фільму «Син Вавилона» Мохамеда Аль-Дараджі. Приз за найкращу операторську роботу отримав Михайло Кріхман («Вівсянки», Росія). Приз за внесок у мистецтво отримав фінський актор та музикант Веса-Матті Лойрі.

 

Також на талліннському ринку копродукцій Baltic Event Сергій Лозниця  представив свій новий проект «У тумані» - екранізацію повісті Василя Бикова. Зйомки фільму «У тумані» відбудуться восени 2011 року. Планується, що проект стане копродукцією кількох країн, до складу міжнародної знімальної групи запрошено оператора Олега Муту (Румунія), художника Кирила Шувалова (Росія), звукорежисера Володимира Головницького (Білорусь/Литва). Дія картини відбувається в окупованій фашистами Білорусії у 1942 році.

За словами Сергія Лозниці, він хоче зняти фільм «про людину в нелюдських умовах і про моральний вибір».

 

Нагадаємо, українська прем'єра фільму Сергія Лозниці «Щастя моє» відбулася 29 жовтня в рамках конкурсного та прес-показу ювілейного МКФ «Молодість».

 

Як писала ТК, прем'єра ігрового фільму «Щастя моє» відбулася у травні 2010 на МКФ у Каннах. Також на відкритому російському кінофестивалі «Кінотавр» фільм здобув приз за кращу режисуру і приз Гільдії кінознавців та кінокритиків, а також гран-прі МКФ молодого європейського кіно «Vоices», приз «Срібний абрикос» МКФ в Єревані.

 

У вересні «Щастя моє» отримав приз XIX Відкритого фестивалю кіно країн СНД, Латвії, Литви і Естонії «Кіношок-2010» за кращий сценарій, а у жовті став володарем головного призу кінофестивалю «Молодість».

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15205
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Пилип з конопель
4891 дн. тому
Ну да, любимое совковое занятие: когда жаба давит - всех и вся гов*ом мазать. Причем размашисто, от плеча, не жалея этого самого... красок, короче говоря. Аж Таллинский кинофест с Золотой фортуной уравнять - это какое воображение надо иметь! Интересно, неужто автору сего коммента лично Лозница хвост прищемил? Что, прямо дверью!? Или Кохан...
мнение
4891 дн. тому
ну проверить все успехи, конечно, сложно. Вцелом очевидно, что отстой, в лице никому неизвестных лиц из Ирана, оценили. Да, в Иране так не снимают. Даже, надо сказать где-то сценарий оценили...Интересно: оценщики хоть видели это бессценарное непотребство в глаза? Ну и конечно очень умиляют призы за "молодое" кино ну и тому подобное, выданные чуваку, чья молодость примерно там же, где и у моей бабушки....а еще куча упоминаний никому не известных конкурсов. гильдий, ассоциаций. отметивших сиё дело...Видимо они для этого все и существуют. чтоб что-то печатать в рамкае на принтере, что-то выдавать. ибо как еще бездарность может привлечь к себе внимание - да просто - купив вот у таких вот кучу видзнак, вывесив в рамке на стене и оглашая внушительный список. а шо воно таке - это уже не важно, вобщем-то. как и сам отстойный фильм, который ни один уважающий себя человек не станет смотреть до конца, и уж тем более не будет держать в личном архиве на полке. среди списка премий нехватает еще "видзнак" от золотой фортуны, кращого роботодавця. золотой торговой марки, людини року, и прочих "конкурсов", где в зависимости от внеска в у.е можно заработать на видзнаку нужного цвета, ступеня и формата...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду