Eutelsat: Ми навмисно вимкнули транспондери «Поверхность+»

19 Серпня 2010
14738
19 Серпня 2010
15:23

Eutelsat: Ми навмисно вимкнули транспондери «Поверхность+»

14738
Eutelsat: Ми навмисно вимкнули транспондери «Поверхность+»

Мовлення пакету каналів української супутникової платформи «Поверхность+» припинене не через технічні негаразди на супутнику Eutelsat, а через те, що компанія Eutelsat S. A. вимкнула транспондери «Поверхности». Про це в коментарі ТК сказав регіональний директор Eutelsat S. A. в СНД Микола Орлов.

 

«Запевняю вас, що ніяких технічних негараздів у нас на супутнику немає - усе працює і функціонує. А транспондери були навмисно вимкнені нами у зв'язку з тим, що у "Поверхности" зараз ведуться переговори щодо зміни власника. Відповідно, ми очікуємо завершення цих переговорів, щоб зрозуміти, чи буде продовжений цей проект», - сказав він.

 

На запитання ТК, чи відповідає дійсності інформація про заборгованість «Поверхности» перед Eutelsat, пан Орлов відповів ствердно: «Заборгованість існує». Однак суму та період, за який вона накопичилася, він не озвучив.

 

За словами Миколи Орлова, наступного тижня ситуація може прояснитися, після чого Eutelsat Communications зробить офіційну заяву щодо подальшої співпраці з «Поверхностью».

 

Як писала ТК, 16 серпня супутникова платформа «Поверхность+» офіційно повідомила про призупинення мовлення свого пакету каналів. Виконавчий директор «Поверхности» Вадим Грузин у коментарі ТК пояснив це технічними негараздами на супутнику, які зараз усуваються.

 

За даними проекту ProTV, сигнал з чотирьох транспондерів «Поверхности» періодично почав зникати ще у квітні. 6 серпня компанія офіційно повідомила про припинення мовлення з транспондера 12207 R. Після цього були вимкнені ще два транспондери (12111 L і 12360 R), а на 11727 L - знижена потужність.

 

Як сьогодні стало відомо ТК, 9 липня ISTIL Group - власник 55% акцій «Поверхности» - вийшла зі складу акціонерів групи, продавши свою частку другому співвласнику та президенту групи «Поверхность» Вікторові Самойленку. Зараз група шукає нового інвестора.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14738
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
арфуша
5004 дн. тому
Интересно, кто из инвесторов захочет вложиться в компанию с таким "приданым"...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду