detector.media
02.10.2010 19:08
Профспілка СТБ не вдаватиметься до публічних заяв у боротьбі за трудові права

Під час зборів профспілки «Медіафронт» обговорювалися питання про скорочення на СТБ. Було прийнято рішення: у випадку, якщо співробітник каналу і член профспілки вважатиме, що його права під час скорочення чи реорганізації порушено, профспілка всіма можливими шляхами, передбаченими законодавством, апелюватиме до керівництва і змушуватиме його не порушувати закону. Як розповіла ТК Ольга Чевакова, їй, як голові осередку, доручено забезпечувати швидкий і прозорий документообіг.

 

«Моя позиція полягає в тому, що ніяких публічних заяв, ніяких хороводів навколо голови правління та інших малоефективних методів боротьби за свої трудові права від імені профспілки не буде», - зазначила Ольга Червакова.

 

Натомість триватиме насамперед переговорний процес із керівництвом. «Якщо хтось із співробітників вважає, що його права порушено (наприклад, комусь скажуть, що його планують скоротити чи звільнити, і він із цим не згоден), він звертається письмово до голови осередку, тобто до мене. І я розпочинаю переговори з менеджментом. Якщо ці переговори будуть неефективні, тоді вже застосовуватимуться суди, прокуратура тощо. Але поки про це не йдеться», - зауважила вона.

 

Весь цей механізм буде викладено на сайті «Медіафронту», де будь-хто зможе з ним ознайомитись і взяти бланк заяви.

 

Поки що таких скарг від співробітників СТБ до Ольги Червакової не надходило, оскільки наразі всі ознайомили тільки з наказом про реорганізацію.

 

«Зараз у працівників немає приводу для скарг, оскільки про звільнення їх офіційно ще не повідомляли, - додала Ольга Червакова, - є лише одне неузгоджене питання: перш ніж видавати такий наказ, керівництво мало узгодити його з профспілками. Інших конфліктних питань поки немає».

 

Також Ольга Червакова розказала, що профспілка делегувала її з законодавчими ініціативами в Гуманітарну раду при президенті України.

 

Нагадаємо, вчора Ольгу Червакову було обрано головою первинного осередку профспілки «Медіафронт» на СТБ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY