detector.media
23.09.2010 14:38
Янукович про зникнення Климентьєва: «Такі проблеми можна спостерігати в усіх країнах пострадянського простору»

В рамках візиту до США, де президент України Віктор Янукович бере участь у сесії Генеральної Асамблеї ООН, він дав інтерв'ю інформаційному агентству Associated Press та виданню The Wall Street Journal. Зустріч з журналістами відбулася напередодні, 22 вересня, у Нью-Йорку.

 

У інтерв`ю AP  Янукович прокоментував обставини зникнення засновника і редактора харківської газети «Новый стиль». Зокрема, журналіст зауважив, що Климентьєву погрожували і пропонували хабар за відмову від публікації про Харківську обласну прокуратуру, яку звинувачують в отриманні хабарів. Янукович сказав, що подібні проблеми не є унікальними для України.

 

«Такі проблеми можна спостерігати в усіх країнах пострадянського простору. У нас в Україні вони також є, - сказав він. - Йдеться про окремі, індивідуальні випадки. Це не є політикою  уряду».

 

До загальних захворюваннь пострадянських країн Янукович відніс і проблеми зі свободою слова. В інтерв`ю The Wall Street Journal щодо звинувачень лідерів опозиції в переслідуваннях і обмеженні свободи слова він сказав: «Як і в багато пострадянських країн, Україна має певні хвороби». Проте, зауважив президент, вони не є системними. «Траплялися індивідуальні випадки, коли окремі права і свободи" були порушені, - сказав він. - Цьому  має бути приділена особлива увага в нашій політиці».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY