Фільм Лозніци отримав приз фестивалю «Кіношок» за найкращий сценарій

20 Вересня 2010
14729
20 Вересня 2010
17:59

Фільм Лозніци отримав приз фестивалю «Кіношок» за найкращий сценарій

14729
Фільм Лозніци отримав приз фестивалю «Кіношок» за найкращий сценарій

Український фільм «Щастя моє» режисера Сергія Лозниці отримав приз XIX Відкритого фестивалю кіно країн СНД, Латвії, Литви і Естонії «Кіношок-2010» за кращий сценарій. Про це повідомляє прес-служба SOTA Cinema Group.

 


Журі основного конкурсу фестивалю цього року очолив російський художник і продюсер Павло Каплевич. Крім нього 14 представлених в основному конкурсі робіт, оцінювали директор програм фестивалю «Кінотавр» Сітора Алієва, казахський актор і режисер Асана Ашіму, кінокритик Юрій Гладільщіков, а також режисери Олег Фіалко та Володимир Хотиненко.

 


Володарем Гран-прі XIX «Кіношоку» став фільм литовського режисера Шарунас Бартаса «Євразієць» про те, як тяжко почати нове життя, якщо ти сирота, колишній рекетир і наркодилер. Приз за найкращу режисуру здобула картина «Вівсяники» (Росія) Олексія Федорченка. У номінації «Найкраща операторська робота» переміг Сергій  Юрісдіцкий (фільм Андрія Ешпая «Еллізіум» (Росія)).

 


У номінації «Найкраща чоловіча роль» першість у Акту Арима Кубата (фільм «Світло-Аке», Киргизстан-Франція-Німеччина-Нідерланди), а найкращою актрисою стала Хелена Мерзін (картина «Снігова королева», Естонія-Норвегія). Спеціальний диплом журі кінофестивалю і нагороду кінопреси отримав фільм «Дорогі мої діти» режисера Жанна Ісабаева (Казахстан).

 


У рамках фестивалю крім повнометражних фільмів оцінювалися чотири конкурсні програми - короткометражні ігрові фільми, дитяче ігрове і анімаційне кіно, повнометражні картини, зняті на відео і в цифровому форматі, а також телевізійні фільми.

 


У конкурсі короткометражних картин «Межі шоку», журі якого очолював Шарунас Бартас, перемогла картина «Веселі старі пердуни» естонського режисера Манфреда Вайноківі. Найкращим дитячим фільмом названа робота режисера Степана Пучіняна «Золота рибка в місті N» (Росія) Головний приз конкурсу «Неформат» (повнометражні фільми, зняті в цифровому форматі) отримав Яак Кілмі за фільм під назвою «Диско та атомна війна». Конкурс ігрових телефільмів «ТБ-Шок» 
 виграла картина «Кохання на Сені» Олександра Сайдохі і Валерія Чікова (Росія).

 

 

Як писала ТК, прем'єра ігрового фільму «Щастя моє» відбулася у травні 2010 на МКФ у Каннах. Також на відкритому російському кінофестивалі «Кінотавр» фільм здобув приз за кращу режисуру і приз Гільдії кінознавців та кінокритиків, а також гран-прі МКФ молодого європейського кіно «Vоices», приз «Срібний абрикос» МКФ в Єревані.

 

Сергій Лозніца знімає документальне кіно з 1996 року, є лауреатом російських національних премій «Ніка» і «Лавр», володар численних нагород, у тому числі призів МКФ у Карлових Варах, Лейпцигу, Оберхаузені, Парижі, Мадриді, Торонто, Єрусалимі, Санкт-Петербурзі. Також Лозніца є автором монтажної картини «Блокада».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14729
Теги:
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Грамофон
4965 дн. тому
Настоящий талант пробьет себе дорогу к славе и без всяких господдержек.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду