detector.media
20.09.2010 17:59
Фільм Лозніци отримав приз фестивалю «Кіношок» за найкращий сценарій

Український фільм «Щастя моє» режисера Сергія Лозниці отримав приз XIX Відкритого фестивалю кіно країн СНД, Латвії, Литви і Естонії «Кіношок-2010» за кращий сценарій. Про це повідомляє прес-служба SOTA Cinema Group.

 


Журі основного конкурсу фестивалю цього року очолив російський художник і продюсер Павло Каплевич. Крім нього 14 представлених в основному конкурсі робіт, оцінювали директор програм фестивалю «Кінотавр» Сітора Алієва, казахський актор і режисер Асана Ашіму, кінокритик Юрій Гладільщіков, а також режисери Олег Фіалко та Володимир Хотиненко.

 


Володарем Гран-прі XIX «Кіношоку» став фільм литовського режисера Шарунас Бартаса «Євразієць» про те, як тяжко почати нове життя, якщо ти сирота, колишній рекетир і наркодилер. Приз за найкращу режисуру здобула картина «Вівсяники» (Росія) Олексія Федорченка. У номінації «Найкраща операторська робота» переміг Сергій  Юрісдіцкий (фільм Андрія Ешпая «Еллізіум» (Росія)).

 


У номінації «Найкраща чоловіча роль» першість у Акту Арима Кубата (фільм «Світло-Аке», Киргизстан-Франція-Німеччина-Нідерланди), а найкращою актрисою стала Хелена Мерзін (картина «Снігова королева», Естонія-Норвегія). Спеціальний диплом журі кінофестивалю і нагороду кінопреси отримав фільм «Дорогі мої діти» режисера Жанна Ісабаева (Казахстан).

 


У рамках фестивалю крім повнометражних фільмів оцінювалися чотири конкурсні програми - короткометражні ігрові фільми, дитяче ігрове і анімаційне кіно, повнометражні картини, зняті на відео і в цифровому форматі, а також телевізійні фільми.

 


У конкурсі короткометражних картин «Межі шоку», журі якого очолював Шарунас Бартас, перемогла картина «Веселі старі пердуни» естонського режисера Манфреда Вайноківі. Найкращим дитячим фільмом названа робота режисера Степана Пучіняна «Золота рибка в місті N» (Росія) Головний приз конкурсу «Неформат» (повнометражні фільми, зняті в цифровому форматі) отримав Яак Кілмі за фільм під назвою «Диско та атомна війна». Конкурс ігрових телефільмів «ТБ-Шок» 
 виграла картина «Кохання на Сені» Олександра Сайдохі і Валерія Чікова (Росія).

 

 

Як писала ТК, прем'єра ігрового фільму «Щастя моє» відбулася у травні 2010 на МКФ у Каннах. Також на відкритому російському кінофестивалі «Кінотавр» фільм здобув приз за кращу режисуру і приз Гільдії кінознавців та кінокритиків, а також гран-прі МКФ молодого європейського кіно «Vоices», приз «Срібний абрикос» МКФ в Єревані.

 

Сергій Лозніца знімає документальне кіно з 1996 року, є лауреатом російських національних премій «Ніка» і «Лавр», володар численних нагород, у тому числі призів МКФ у Карлових Варах, Лейпцигу, Оберхаузені, Парижі, Мадриді, Торонто, Єрусалимі, Санкт-Петербурзі. Також Лозніца є автором монтажної картини «Блокада».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY