Фільм Лозніци номінували на премію Європейської кіноакадемії

10 Вересня 2010
19564
10 Вересня 2010
15:50

Фільм Лозніци номінували на премію Європейської кіноакадемії

19564
Фільм Лозніци номінували на премію Європейської кіноакадемії

Фільм Сергія Лозніци «Щастя моє» номінували на 23-у премію Європейської кіноакадемії (European Film Awards). Про це повідомляє прес-служба SOTA Cinema Group.

 

Цього року до переліку номінантів увійшли 46 фільмів з 32 країн. Окрім стрічки Сергія Лозніци, на нагороди європейських академіків претендують також такі роботи, як «Турне» Матьє Амальрика (Франція), «Про людей і богів» Ксав'є Бовуа, (Франція), «Ще один рік» Майка Лі (Великобританія), «Фільм соціалізм» Жана-Люка Годара (Швейцарія-Франція), «Привид» Романа Поланського (Франція-Німеччина-Великобританія), а також призер Берлінського МКФ «Як я провів цим літом» Олексія Попогребського (Росія) та інші.

 

До складу журі EFA входить близько 2000 членів. Імена переможців стануть відомими 4 грудня на святковій церемонії у Талліні (Естонія). Імена переможців оголосять 6 листопада на Фестивалі європейського кіно в Севільї (Іспанія).

 

За жанром кіностічка «Щастя моє» (Україна, Німеччина, Нідерланди) - драма, головні ролі у фільмі виконували Віктор Нємєц, Ольга Шувалова, Володимир Головін.

 

Нагадаємо, прем'єра ігрового фільму «Щастя моє» відбулася у травні 2010 на МКФ у Каннах. Як писала ТК, на відкритому російському кінофестивалі «Кінотавр» фільм здобув приз за кращу режисуру і приз Гільдії кінознавців та кінокритиків, а також гран-прі МКФ молодого європейського кіно «Vоices», приз «Срібний абрикос» МКФ в Єревані.

 

11 вересня відбудеться північноамериканська прем'єра «Щастя мого» на МКФ у Торонто. 22-23 вересня фільм Лозніци покажуть в конкурсі фестивалю «Текстура» в Пермі, 30 вересня - в Лінкольн Центрі в Нью-Йорку, в програмі 48-го Нью-Йоркського кінофестивалю. В Україні прем'ра та прокат «Щастя мого» заплановано на жовтень 2010 року.

 

 

Сергій Лозніца знімає документальне кіно з 1996 року, є лауреатом російських національних премій «Ніка» і «Лавр», володар численних нагород, у тому числі призів МКФ у Карлових Варах, Лейпцигу, Оберхаузені, Парижі, Мадриді, Торонто, Єрусалимі, Санкт-Петербурзі. Також Лозниця є автором монтажної картини «Блокада».

 

 

Європейська кіноакадемія (European Film Academy, EFA) - суспільна організація, діяльність якої полягає у популяризації європейського кіно. Кінофорум, організований в 1988 році за ініціативи Інгмара Бергмана, заснував кінопремію European Film Awards.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19564
Теги:
Читайте також
13.05.2010 13:57
Людмила Ванек, «Радіо Свобода»
37 907
27.03.2009 11:54
Тамила Аблаева, «Экономические известия»
32 941
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду