АМКУ затвердив правила реклами мобільного зв’язку

21 Серпня 2010
9958
21 Серпня 2010
13:45

АМКУ затвердив правила реклами мобільного зв’язку

9958
АМКУ затвердив правила реклами мобільного зв’язку

19 серпня Антимонопольний комітет України офіційно погодив «Правила поведінки операторів і провайдерів телекомунікацій при рекламуванні послуг рухомого (мобільного) зв'язку». Як повідомляє прес-служба АМКУ, їх підписали представники найбільших мобільних операторів, водночас правила є відкритими для приєднання.

 

Згідно з новими правилами, у телевізійній, радіо-, друкованій, зовнішній і внутрішній рекламі мобільного зв'язку обов'язковими є:

- повне чи скорочене ім'я оператора чи його знак для товарів і послуг;

- назва відповідного тарифного плану - за його наявності;

- назви послуг, на які встановлено відповідний тариф чи тарифний план - при рекламуванні окремої послуги;

- повідомлення про сплату споживачем або утримання оператором податків і зборів - при рекламуванні вартості окремої послуги або тарифного плану;

- джерела отримання повної та детальної інформації: офіційний сайт, довідково-інформаційний центр чи ІVR

 

Уся інформація має бути викладена в рекламі у формі, прийнятній для її сприйняття споживачем і доступній для читання. У рекламі на радіо інформацію допускається озвучувати в пришвидшеному режимі, але не порушуючи при цьому принципу доступності та прийнятності для сприйняття.

 

Крім того, правила окреслюють термін «Іміджева реклама», тобто така, що не містить інформацію про будь-яку цінову пропозицію або тариф на послуги мобільного зв'язку і стосується рекламування брендів, знаків товарів і послуг.

 

На засіданні АМКУ були присутні представники ЗАТ «Київстар Дж.Ес.Ем.», ПрАТ «Український мобільний зв'язок», ЗАТ «Українські радіосистеми», ТОВ «Голден Телеком», ТОВ «Астеліт», ВАТ «Укртелеком», Української асоціації операторів зв'язку «Телас» і НКРЗ.

 

Як відомо, розробленням цих правил, починаючи з лютого цього року, займалася спеціальна робоча група з фахівців АМКУ, асоціації «Телас», НКРЗ та учасників ринку. Проблемними з точки зору законодавства було визнано рекламування операторами так званих «нульових» тарифів та інформування про обов'язкові збори і платежі, що поширювалося у скороченому чи недоступному для сприйняття споживачами форматі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9958
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду