detector.media
21.08.2010 13:45
АМКУ затвердив правила реклами мобільного зв’язку

19 серпня Антимонопольний комітет України офіційно погодив «Правила поведінки операторів і провайдерів телекомунікацій при рекламуванні послуг рухомого (мобільного) зв'язку». Як повідомляє прес-служба АМКУ, їх підписали представники найбільших мобільних операторів, водночас правила є відкритими для приєднання.

 

Згідно з новими правилами, у телевізійній, радіо-, друкованій, зовнішній і внутрішній рекламі мобільного зв'язку обов'язковими є:

- повне чи скорочене ім'я оператора чи його знак для товарів і послуг;

- назва відповідного тарифного плану - за його наявності;

- назви послуг, на які встановлено відповідний тариф чи тарифний план - при рекламуванні окремої послуги;

- повідомлення про сплату споживачем або утримання оператором податків і зборів - при рекламуванні вартості окремої послуги або тарифного плану;

- джерела отримання повної та детальної інформації: офіційний сайт, довідково-інформаційний центр чи ІVR

 

Уся інформація має бути викладена в рекламі у формі, прийнятній для її сприйняття споживачем і доступній для читання. У рекламі на радіо інформацію допускається озвучувати в пришвидшеному режимі, але не порушуючи при цьому принципу доступності та прийнятності для сприйняття.

 

Крім того, правила окреслюють термін «Іміджева реклама», тобто така, що не містить інформацію про будь-яку цінову пропозицію або тариф на послуги мобільного зв'язку і стосується рекламування брендів, знаків товарів і послуг.

 

На засіданні АМКУ були присутні представники ЗАТ «Київстар Дж.Ес.Ем.», ПрАТ «Український мобільний зв'язок», ЗАТ «Українські радіосистеми», ТОВ «Голден Телеком», ТОВ «Астеліт», ВАТ «Укртелеком», Української асоціації операторів зв'язку «Телас» і НКРЗ.

 

Як відомо, розробленням цих правил, починаючи з лютого цього року, займалася спеціальна робоча група з фахівців АМКУ, асоціації «Телас», НКРЗ та учасників ринку. Проблемними з точки зору законодавства було визнано рекламування операторами так званих «нульових» тарифів та інформування про обов'язкові збори і платежі, що поширювалося у скороченому чи недоступному для сприйняття споживачами форматі.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY