Нацрада просить Концерн РРТ припинити увімкнення передавачів ТВі. Канал протестує, Янукович вимагає розібратися

25 Червня 2010
25694
25 Червня 2010
14:29

Нацрада просить Концерн РРТ припинити увімкнення передавачів ТВі. Канал протестує, Янукович вимагає розібратися

25694
Нацрада просить Концерн РРТ припинити увімкнення передавачів ТВі. Канал протестує, Янукович вимагає розібратися

Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Володимир Манжосов просить Концерн РРТ припинити введення в експлуатацію передавачів каналу ТВі. Про це йдеться у листі від 23 червня за підписом пана Манжосова до гендиректора Концерну Анатолія Антоненка, копія якого є в редакції ТК.

 

Володимир Манжосов посилається на постанову Окружного адміністративного суду міста Києва від 8 червня, якою задоволено в повному обсязі позовні вимоги телеканалів групи «Інтер» до Нацради і скасовано результати січневого конкурсу на вільні частоти. Як стало відомо Нацраді, ТВі розпочав увімкнення своїх передавачів у Дніпропетровську і Сімферополі.

 

 

Натомість телеканал ТВі наголошує, що голова Національної ради незаконно просить Концерн РРТ перешкодити розповсюдженню інформації телеканалу ТВі, оскільки рішення суду не набрало законної сили (його оскаржують в апеляції ТВі і 5 канал). «Лист Манжосова, у якому він посилається на рішення, що не набрало законної сили і вимагає припинити ефірне мовлення каналу ТВі, є цензурою», - ідеться в заяві каналу.

 

У зв'язку із цим генеральний директор ТВі Микола Княжицький та головний редактор Віталій Портников звертаються до президента Віктора Януковича з відкритим листом, у якому просять зупинити «незаконне відключення нашого каналу від ефірного мовлення, яке здійснюється під тиском голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Володимира Манжосова».

 

Наводимо текст відкритого листа повністю:

 

«Шановний пане Президенте!

 

Колектив телевізійного каналу «ТВі» просить Вас зупинити незаконне відключення нашого каналу від ефірного мовлення, яке здійснюється під тиском голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Володимира Манджосова. Ми вже зверталися до Вас з закликом не допустити тиску на судові інстанції головою СБУ, членом Вищої ради юстиції і власником, за його словами, телевізійного холдингу «Інтер» Валерієм Хорошковським. Однак, судове рішення, згідно з яким канал «ТВі» та «5 канал» залишаються без ефірних частот, які вони отримали за результатами конкурсу, не вступило в силу. Ми та наші колеги у встановленому законодавством порядку оскаржили це рішення.

 

Незважаючи на це, не чекаючи судового розгляду, голова Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення вимагає від концерну РРТ зупинити наше ефірне мовлення у багатьох містах України, де ми вже працюємо. Ми розглядаємо ці дії як недопустимий прояв чиновницького свавілля та порушення діючого законодавства. Голова Національної ради не може приймати одноосібних рішень. Національна рада не вправі підміняти собою судові інстанції. Концерн РРТ не повинен виконувати незаконних розпоряджень. Ми не хочемо бути свідками та жертвами справжнього параду беззаконня, який направлений проти нашого телеканалу. Дії чиновників називаються одним простим словом - ЦЕНЗУРА. Саме так український закон визначає протидію розповсюдження інформації зі сторони органів державної влади.

 

Пане Президенте! Ви не раз стверджували, що будете гарантом свободи слова в нашій країні. Ми не вимагаємо від Вас неможливого, ми просто вимагаємо захистити український закон і наш колектив від демонстративного самовдоволенного свавілля. Ми впевненні, що Ви прислухаєтеся до наших слів.

 

Директор телеканалу «ТВі» Микола Княжицький

Головний редактор Віталій Портников»

 

У відповідь президент України Віктор Янукович доручив відповідним посадовцям вивчити ситуацію, що склалася довкола телеканалу ТВі, і врегулювати конфлікт з повним дотриманням чинного законодавства. Про це повідомила заступник глави Адміністрації президента - представник президента в Конституційному Суді Олена Лукаш, яку цитує «Обком» з посиланням на УНІАН.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25694
Коментарі
9
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
XXX
5066 дн. тому
Міке...Ніколи шнурки та проводи не замінять ефір...інтеграція інформаційного простору: інтернет, супутник, ефір(різні технології, кабель (різні технології)---як і зараз так і надалі є комплексною основою успішної телевізійної діяльності, яка розглядатися може як єдине ціле разом...разом...разом...Тому що перспективу мобільних технологій абсурдно заперечувати навіть через 100 років. А повна Ж. може бути коли такі Міки будуть мати можливість впливати на стратегії розвитку...
Соня
5067 дн. тому
В нас в Луцьку ТВі процює в ефірі на 50 каналі давно і ніхто його не душить. Нехай працюють, якщо нікому не заважають.
23
5067 дн. тому
НАХАЛЬНО ДУШАТ. ПОД СОУСОМ БОРЬБЫ ЗА ПРОЗРАЧНОСТЬ ТЕНЕВИКИ БЕЗПРЕДЕЛЬНИЧАЮТ НАГИНАЯ ВСЕХ.
micka
5067 дн. тому
не всі мають супутникові антени? так, не всі. але супутникові антени поступово витісняють кабельників. а ефірні антени скоро можна буде викинути.ефірне мовлення важить лише для канала, який орієнтується на бабусь і дідусів. але навіть ті бабусі і дідусі через 5-10 років будуть дивитися тільки цифру - через супутникову антену чи через кабель. але я сумніваюся, що ТВі цікавиться бабусями і дідусями. а середній клас і молоді люди 25-45 уже практично всі кабелізовані чи супутникузовані. так що не треба самообманюватися. рано чи пізно держава просто конфіскує наземні передавачі і тоді буде повна ж. цього мотлоху треба позбуватися, а не вигравати конкурси і натикати свої передавачі в кожному задупинську і підскакувати що у них покриття 90 процентів території. з точки зору бізнесу це не збільшує капіталізацію каналу перед майбутнім продажем подорожче, а навпаки занижує - бо це неліквід, і нормальний інвестор не буде купляти канал з неліквідною нагрузкою. чи вони там думають - я взагалі дивуюся. живуть сьогоднішнім днем.
gorodok
5067 дн. тому
micka Вони є на супутнику але в нас не всі мають антени ому ефірне мовлення для такого канала багато важить!
micka
5067 дн. тому
а через 5-10 років всі аналогові передавачі будуть просто неліквідні. ніхто їх не купить - ну хіба на металолом. чим ви думаєте сьогодні?
micka
5067 дн. тому
навіщо вам принижуватися перед чиновниками - президентами, нацрадами, кабельниками. ідіть собі в супутник як RTVI і будете мати їх всіх в одному місці. Студію теж зробіть за кордоном. Плюс інтернет. І ніяких проблем. Тим більше аналог доживає останні роки. Що ви дурью маєтеся? Ви журналісти чи ви попрошайки?
Парамон
5067 дн. тому
Пан Манжосов забыл дописать "і на прохання нашого інформаційного спонсора - слідчого відділу СБУ України, прошу припинити..." дальше по тексту. Вообще-то, на сколько я понимаю, что-то приостановить может только суд. Или Манжосов это не только живое воплощение всех членов Нацрады (как ныне живых так и ещё не родившихся) но и исполнитель воли всех судей всех административных судов мира, а так же святой украинской инквизиции?
//
5067 дн. тому
Бедняга Манжосов - "вынимает" по полной безо всякой причины...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду