ПАРЄ у вересні обговорить функціонування демократичних інститутів в Україні

18 Серпня 2010
17555
18 Серпня 2010
10:44

ПАРЄ у вересні обговорить функціонування демократичних інститутів в Україні

17555
ПАРЄ у вересні обговорить функціонування демократичних інститутів в Україні

На початку вересня на засіданні моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи відбудеться обговорення доповіді, що буде згодом представлена з 4 по 8 жовтня на сесії ПАРЄ в Страсбурзі. На порядку денному засідання - дебати «Функціонування демократичних інститутів в Україні». Про це в ефірі каналу ТВі 17 серпня повідомила Ольга Герасим'юк, народний депутат (фракція НУНС), заступник голови Постійної делегації у ПАРЄ.

 

«Це регулярний, запланований огляд подій в Україні, - повідомила пані Герасим'юк. - До жовтня Україна муситиме відповісти на запитання, чи є у нас утиски свободи слова. Якщо наш президент говорить, що він за те, щоб їх не було, він муситиме зробити все, щоб їх не було. Ми також маємо довести, що у нас відбулася судова реформа, і так далі по пунктах».

 

Ольга Герасим'юк пояснила, що в резолюції, яка голосуватиметься на сесії ПАРЄ, будуть рекомендації для України. Резолюція має рекомендаційний характер, але «це є кодекс, якому ти мусиш відповідати».

 

«Зараз для читання доступна інформаційна записка доповідачок з моніторингу після відвідин країни у червні. В ній конкретно написано про конфлікт інтересів Хорошковського, який не допустимий з точки зору демократії. Це Візантія у найстрашнішому прояві.  Президент на це повинен зреагувати, а не шукати, щоб хтось пояснив, чому так є. І я не знаю, що потрібно зробити, щоб це не винесли на дебати», - сказала народний депутат.

 

Вона також повідомила, що в інформаційній записці доповідачок моніторингового комітету є зауваження про обмеження свободи висловлення своєї думки. «Пропозиція про те, що люди десь мають протестувати за містом, щоб вони десь там, як у Гайд-парку в Лондоні, висловлювали своє незадоволення, це є шалене обмеження права людини. Бо коли людина спілкується з владою? Під час виборів та між виборами шляхом мирних зібрань. А якщо їх не буде? В лісі з білочками про це поговорити?»

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17555
Читайте також
14.09.2010 11:46
Лілія Гришко, «Німецька хвиля»
31 150
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду