У ПАРЄ стурбовані станом свободи слова в Україні та роллю Хорошковського

22 Червня 2010
15299
22 Червня 2010
15:43

У ПАРЄ стурбовані станом свободи слова в Україні та роллю Хорошковського

15299
У ПАРЄ стурбовані станом свободи слова в Україні та роллю Хорошковського

Доповідачі Парламентської асамблеї Ради Європи Ренате Вольвенд і Майліс Репс

22 червня оприлюднили на сесії ПАРЄ інформаційну записку по візиту до Києва, в якій висловили стурбованість послабленням демократичних свобод в Україні. Про це ТК повідомила заступник голови Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи народний депутат Ольга Герасим'юк.

 

Ольга Герасим'юк зазначила, що у розділі про послаблення демократичних свобод і волевиявлення йдеться про занепокоєння доповідачів ситуацією зі свободою слова, свободою зібрань і зростаючим політичним тиском. «Вони говорять, що на своїх зустрічах з представниками преси низка журналістів інформувала їх про зростання тиску власників на редакційну політику новин і програм. В результаті цього зростає самоцензура, яка дуже турбує доповідачок. На їхню думку, це свідчить про ерозію права на інформацію в Україні. Це ж відзначали і «Репортери без кордонів», які також посилаються на заяви українських журналістів», - сказала пані Ольга.

 

За словами пані Герасим'юк, доповідачі відзначали, що президент публічно декларує підтримку і захист свободи слова і плюралізму в медіа, тим не менш їх турбує роль Хорошковського.

 

«Вони говорять, що їх дуже турбує фактор і роль голови СБУ пана Хорошковського, який є близьким до президента і власником телеканалу «Інтер», і на сьогодні його менеджерський вплив поширився і на державний телеканал Перший національний», - переповіла доповідь Герасим'юк.

 

Доповідачів турбує, що голова СБУ пан Хорошковський призначений до Вищої ради юстиції, незважаючи на потенційний конфлікт інтересів. На їх погляд, в Україні є спроби запровадити білоруську схему щодо заборони зібрань, цензури і заборону на свободу думок.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15299
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Іван Неживий
5059 дн. тому
Єх європейці... Що думали раніше? Дивіться тепер не перестарайтеся, а то відкинете Україну в обійми північного сусіда як зробили це під час "касетного скандалу"...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду