Адміністрація президента просить керівників ЗМІ приєднатися до вдосконалення концепції суспільного мовлення

13 Серпня 2010
11972
13 Серпня 2010
11:56

Адміністрація президента просить керівників ЗМІ приєднатися до вдосконалення концепції суспільного мовлення

11972
Адміністрація президента просить керівників ЗМІ приєднатися до вдосконалення концепції суспільного мовлення

Адміністрація президента просить керівників українських ЗМІ допомогти в підготовці концепції створення національного суспільного телебачення і радіомовлення. Про це йдеться в листі за підписом заступника глави адміністрації Ганни Герман, який цитує українська газета «КоммерсантЪ».

 

Лист з проханням «активно приєднатися до роботи з подальшого вдосконалення концепції створення національного суспільного телебачення і радіомовлення» Адміністрація президента розіслала увечері 11 серпня керівниками провідних українських ЗМІ.

 

«Приступивши до створення національного суспільного телебачення і радіомовлення, ми усвідомлюємо ті складнощі, які виникнуть на цьому шляху, - йдеться в листі, підписаному Ганною Герман. - Підключивши провідних спеціалістів і експертів у цій галузі, ми зможемо розробити такий формат діяльності суспільного мовлення, який зробить можливим створення по-справжньому незалежного і високопрофесійного суспільного телебачення».

 

У коментарі газеті Ганна Герман уточнила, що громадськість повинна мати можливість надати свої пропозиції, та пообіцяла, що найкращі з них будуть враховані.

 

Як повідомляла ТК, на засіданні 29 червня Громадської гуманітарної ради при президенті було представлено Концепцію створення національного суспільного телебачення і радіомовлення. За словами заступника голови Адміністрації Президента Ганни Герман, «ми подаємо наше бачення створення в Україні громадського телебачення, і ви маєте можливість взяти участь у цьому процесі, маєте можливість подавати свої пропозиції». Громадська рада схвалила Концепцію в цілому і вирішила винести її на громадське обговорення. Як уточнювала ТК Ганна Герман, у вересні на основі остаточно узгодженої концепції гуманітарна рада запропонує законопроект про систему суспільного мовлення.

 

Нагадаємо, що раніше рух «Стоп цензурі!» намагався долучитися до обговорення концепції суспільного мовлення на Гуманітарній раді, і навіть пропонував до розгляду законопроект, підготовлений громадськими організаціями. Проте прохання громадськості владою було проігноровано. Як пояснила пізніше Ганна Герман, представників Руху «Стоп цензурі!» не запросили до обговорення концепції суспільного мовлення, бо вони не є... членами гуманітарної ради. У складі ради медійну громадськість представляв лише директор «Інтерфаксу» Олександр Мартиненко. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11972
Читайте також
09.07.2010 13:50
Мар'яна Закусило
, Анастасія Білякова-Бєльська, для «Детектор медіа»
30 727
05.07.2010 12:17
Галя Койнаш
, для «Детектор медіа»
11 348
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду