«Про систему Суспільного телебачення і радіомовлення України»

24 Червня 2010
49664
24 Червня 2010
16:17

«Про систему Суспільного телебачення і радіомовлення України»

49664
Проект щодо внесення змін до закону України, розроблений під егідою Національної комісії з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі
«Про систему Суспільного телебачення і радіомовлення України»

 

ЗАКОН УКРАЇНИ

 

Про внесення змін до Закону України

«Про систему Суспільного телебачення і радіомовлення України»

 

Верховна Рада України П О С Т А Н О В Л Я Є:

 

Внести зміни до Закону України «Про систему Суспільного телебачення і радіомовлення України» ( Відомості Верховної Ради (ВВР), 1997, N 45, ст.284 ), виклавши його в такій редакції:

 

«ЗАКОН УКРАЇНИ

Про Суспільне телебачення і радіомовлення України

 

Цей Закон визначає відповідно до Конституції України та Закону України "Про телебачення і радіомовлення" порядок створення та діяльності в Україні Суспільного телебачення і радіомовлення з метою задоволення інформаційних потреб суспільства, забезпечення реалізації права особи на отримання інформації, а також створення умов для плюралістичного неупередженого телерадіомовлення в Україні.

 

 

Розділ І. Загальні положення

                               

Стаття 1. Створення та принципи діяльності Суспільного телебачення і радіомовлення України, його обов'язки

1. В Україні створюється Суспільне телебачення і радіомовлення (далі - Суспільне телерадіомовлення).

2. Створення та функціонування Суспільного телерадіомовлення здійснюється на таких принципах:

1) незалежність управління та поточної діяльності Суспільного телерадіомовлення від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб, політичних партій та їх об'єднань;

2) пріоритет суспільних інтересів над комерційними та державними інтересами;

3) участь інституцій громадянського суспільства в управлінні Суспільним телерадіомовленям;

4) повне, збалансоване й неупереджене надання інформації;

5) забезпечення плюралізму думок у програмах Суспільного телерадіомовлення;

6) прозорість роботи Суспільного телерадіомовлення та його підконтрольність і підзвітність громадськості;

7) обов'язкове інформування громадськості про надзвичайні та інші суспільноважливі події;

8) надання громадськості повної, всебічної, об'єктивної та збалансованої інформації про хід передвиборчого процесу, надання можливості кандидатам, партіям (блокам) висловити свою позицію, зокрема через участь в дебатах, аналітичних передачах щодо передвиборних програм учасників.

3. Суспільне телерадіомовлення у передачах власного виробництва дотримується об'єктивності, що не допускає вираження позиції співробітників Суспільного телерадіомовлення. У передачах Суспільного телерадіомовлення забезпечується подання  й обговорення всіх основних точок зору на суспільно значимі питання, повне, збалансоване і вчасне висвітлення таких питань.

4. Відомості, які поширюються в інформаційних та аналітичних передачах, повинні бути достовірними і перевіреними. Працівникам Суспільного телерадіомовлення необхідно з достатнім ступенем критичності, виходячи з обставин кожної конкретної ситуації, ставитися до інформації, поширеної з офіційних джерел, з метою забезпечення ефективного контролю суспільства за діяльністю суб'єктів владних повноважень.

5. Програми Суспільного телерадіомовлення повинні містити в необхідній кількості передачі для дітей та молоді, людей з обмеженими можливостями та для інших соціальних груп, визначених Наглядовою радою в програмній концепції. При здійсненні мовлення належна увага має надаватися питанням розвитку української культури та мови, а також культури та мови національних меншин. У своїй діяльності Суспільне телерадіомовлення має прагнути до задоволення потреб усіх верств суспільства, забезпечення толерантності, утвердження поваги до прав і свобод людини як найвищої цінності.

Передачі Суспільного телерадіомовлення не повинні містити непристойну інформацію, при створенні таких передач враховуються моральні засади суспільства. 

 

Стаття 2. Правова основа діяльності Суспільного телерадіомовлення

Суспільне телерадіомовлення діє на основі Конституції України, Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, інших міжнародних договорів України, законів України «Про інформацію», «Про телебачення і радіомомвлення», цього та інших законів України.

 

Стаття 3. Статус і структура Суспільного телерадіомовлення

1. Суспільне телерадіомовлення є юридичною особою, що створюється Кабінетом Міністрів України на підставі цього Закону у формі установи публічного права на основі державної власності для досягнення суспільнокорисних цілей та не має на меті отримання прибутку.

2. Суспільне телерадіомовлення діє на підставі Статуту та програмної концепції, які затверджуються відповідно до цього Закону. Статут Суспільного телерадіомовлення затверджується Кабінетом Міністрів України.

3. Суспільне телерадіомовлення може засновувати інші юридичні особи або набувати контролю над іншими юридичними особами для реалізації програмної концепції Суспільного телерадіомовлення України. Суспільне телерадіомовлення не може бути реорганізоване в юридичну особу з іншою організаційно-правовою формою.

4. Майно Суспільного телерадіомовлення належить йому на праві власності.

 

Стаття 4. Програмна діяльність Суспільного телерадіомовлення

Програми Суспільного телерадіомовлення транслюються шляхом наземного аналогового або цифрового мовлення, а також мовлення через супутник, в мережі Інтернет, радіомовлення в проводових мережах. Окремі програми, передачі Суспільного телерадіомовлення  створюються спеціально для закордонної аудиторії. Для кожного регіону України Суспільним телерадіомовленням створюються спеціальні програми, присвячені тематиці відповідного регіону.

Вироблені в системі Суспільного телерадіомовлення передачі можуть можуть поширюватися шляхом оплатного або безоплатного відчуження.

 

Стаття 5. Програмна концепція мовлення Суспільного телерадіомовлення

Програмна концепція Суспільного телерадіомовлення затверджується його Наглядовою радою та періодично переглядається з урахуванням тенденцій суспільного розвитку і необхідності задоволення права громадян вільно одержувати, використовувати та поширювати інформацію.

 

Розділ ІІ. Органи управління і контролю

Стаття 6. Наглядова рада Суспільного телерадіомовлення

1. Наглядова рада є колегіальним органом, через який здійснюється   представництво різних верств суспільства шляхом делегування їхніх представників для участі в управлінні Суспільним телерадіомовленням. Завданнями Наглядової ради є захист цінностей, покладених в основу політичних, правових та соціальних структур демократичного суспільства, та здійснення контролю за Суспільним телерадіомовленням від імені громадянського суспільства.

Наглядова рада діє на основі цього Закону і Статуту Суспільного телерадіомовлення.

2. До Повноважень Наглядової ради належить:

1) стратегічне управління діяльністю Суспільного телерадіомовлення та координація його розвитку;

2) затвердження програмної концепції Суспільного телерадіомовлення та контроль ходу її виконання;

3) контроль за фінансово-господарською діяльністю Суспільного телерадіомовлення, зокрема, організація в разі потреби проведення аудиту фінансово-господарської діяльності, результати якого оприлюднюються на веб-сайті Суспільного телерадіомовлення;

4) визначення засад кадрової політики та структури управління Суспільним телерадіомовленням, проведення конкурсу на посаду Генерального директора Суспільного телерадіомовлення, Директорів з питань фінансів та інформаційного мовлення;

5) контроль за використанням каналів мовлення;

6) призначення Генерального директора Суспільного телерадіомовлення, його заступників, директорів;

7) затвердження редакційних статутів у телерадіоорганізаціях Суспільного телерадіомовлення;

8) можливість негайно витребувати будь-які документи стосовно діяльності Суспільного телерадіомовлення;

9) розробка проекту Статуту Суспільного телерадіомовлення, проектів змін та доповнень до нього;

10) інші повноваження, передбачені Статутом.

3. Наглядова рада не може втручатися у повсякденну господарську діяльність та здійснювати попередній контроль змісту передач Суспільного телерадіомовлення.

 

Стаття 7. Склад Наглядової ради

1. Наглядова рада складається з 21 особи. Наглядова рада обирає зі свого складу Голову, Заступника Голови і Секретаря Наглядової ради. Наглядова рада вважається повноважною в разі обрання, призначення до її складу не менше 16 членів.

2. Президент України призначає сімох членів Наглядової ради за поданням вищих навчальних закладів України, наукових установ.

3. Верховна Рада України призначає сімох членів Наглядової ради за поданням професійних об'єднань журналістів, професійних об'єднань кінематографістів.

Конкретні кандидатури вносяться на розгляд Верховної ради головами депутатських фракцій у формі проектів постанов про призначення. При цьому розгляд починається з кандидатур, внесених головами фракцій, які не входять до коаліції депутатських фракцій, утвореної відповідно до частин 6-10 статті 83 Конституції України. Кандидатури, внесені головами депутатських фракцій, які входять до коаліції, розглядаються Верховною радою тільки після того, як буде призначено чотирох членів Наглядової ради.

4. Всеукраїнська рада церков обирає одного члена Наглядової ради.

По одному члену Наглядової ради обирають:

з'їзд представників правозахисних організацій та професійних спілок. В такому з'їзді мають право брати участь організації, зареєстровані не менш як за три роки  до дня проведення з'їзду. Правозахисними визнаються неприбуткові організації, які надають безкоштовні послуги, допомогу фізичним особам для сприяння останнім у захисті чи реалізації їхніх права і свобод;

з'їзд представників мистецьких об'єднань і громадських організацій у сфері культури;

з'їзд представників молодіжних громадських організацій та громадських організацій спортивної спрямованості;

з'їзд представників громадських організацій, які представляють людей з обмеженими можливостями;

з'їзд представників екологічних організацій;

конференція представників місцевих рад та Верховної Ради Автономної Республіки Крим (представники визначаються на регіональних конференціях, які проводяться в кожній області, містах Києві та Севастополі й в АРК).

Вказані з'їзди і конференції скликаються Правлінням Суспільного телерадіомовлення, на яке покладається їх організаційне забезпечення. З'їзд або конференція проводиться не пізніше як за 45 днів до дати строкового припинення повноважень члена Наглядової ради, обраного відповідним з'їздом чи конференцією. На розгляд з'їзду або конференції виноситься не менше трьох кандидатур на посаду члена Наглядової ради, по всіх цих кандидатурах проводиться голосування. Обраним вважається кандидат, який набрав найбільшу кількість голосів. При отриманні рівної кількості голосів проводиться переголосування.

5. Не можуть входити до складу Наглядової ради депутати будь-якого рівня, державні службовці, службовці органів місцевого самоврядування, працівники правоохоронних органів, військовослужбовці та особи, які не є громадянами України або мають судимість за вчинення умисного злочину. До Наглядової ради призначаються особи з високими професійними і моральними якостями, громадським авторитетом, незалежні від політичних сил та комерційних структур. Члени Наглядової ради діють від власного імені та не представляють органів чи організацій, які їх призначили або обрали.

Члени Наглядової ради не є державними службовцями. Члени Наглядової ради діють на громадських засадах, при цьому їм компенсується втрачений заробіток у зв'язку з відривом від роботи, компенсується відрив від інших постійних занять, витрати на проїзд, проживання, харчування та інші можливі витрати. Порядок такої компенсації встановлюється Кабінетом міністрів України.   

6. Рішення Наглядової ради приймаються на її засіданнях. Рішення вважається прийнятим, якщо його підтримало не менше 13 членів Наглядової ради, крім випадків передбачених цим Законом.

7. Строк повноважень члена Наглядової ради становить 3 роки.

Повноваження члена Наглядової ради припиняються достроково в разі отримання Наглядовою радою свідоцтва про його смерть, рішення суду, що набуло законної сили, про визнання його померлим, безвісно відсутнім, обмежено дієздатним, недієздатним або винним у вчиненні злочину, а також його заяви про складення повноважень за власним бажанням.

У разі дострокового припинення повноважень члена Наглядової ради, обраного з'їздом чи конференцією згідно з частиною 4 цієї статті, повноважень набуває кандидат, який на останньому відповідному з'їзді або конференції отримав найбільшу кількість голосів серед кандидатів, які не були обрані. Повноваження цього члена Наглядової ради припиняються автоматично через три роки з дати проведення з'їзду або конференції, на якому голосувалася його кандидатура. Якщо кандидат відмовився або не може набути  повноважень відповідний з'їзд або конференція проводяться протягом 25 днів. 

При достроковому припиненні повноважень члена Наглядової ради, призначеного Президентом України або обраного Верховною Радою України, Всеукраїнською радою церков, новий члена Наглядової ради призначається або обирається протягом двадцяти днів.

Повноваження члена Наглядової ради припиняються автоматично через три роки з дати обрання або призначення особи.

8. Член Наглядової ради не може бути звільнений з посади за рішенням органу, посадової особи чи організацій, які його призначили або обрали на цю посаду. Член Наглядової ради може бути повторно обраний, призначений до Наглядової ради тільки один раз.

 

Стаття 8. Генеральний директор Суспільного телерадіомовлення, його заступники

1. Генеральний директор Суспільного телерадіомовлення здійснює:

1) керівництво поточною діяльністю Суспільного телерадіомовлення;

2) забезпечення реалізації програмної концепції мовлення;

3) подання на розгляд Наглядовій раді планів розвитку та звітів;

4) кадрове забезпечення Суспільного телерадіомовлення;  

5) забезпечення отримання Суспільним телерадіомовленням ліцензій;  

6) інші повноваження, визначені Статутом та актами Наглядової ради.

2. Генеральний директор призначається за результатими конкурсу, який проводиться  Наглядовою радою. Для затвердження результатів конкурсу на посаду Генерального директора Суспільного телерадіомовлення необхідно, щоб кандидата підтримало не менше 15 членів Наглядової ради шляхом таємного голосування. Перший заступник, п'ять заступників Генерального директора призначаються Наглядовою радою за його поданням.

3. Сток повноважень Генерального директора становить 3 роки. Генеральний директор може бути призначений на посаду повторно, але не більше двох строків підряд. Повноваження Генерального директора Суспільного телерадіомовлення, його Першого заступника, заступника автоматично достроково припиняються після отримання Наглядовою радою одного з документів, передбачених частиною 7 статті 7 цього Закону. Наглядова рада може за результатами розгляду звіту достроково припинити повноваження  Генерального директора, його Першого заступника або заступника.

4. Генеральний директор Суспільного телерадіомовлення, його Перший заступник та заступники здійснюють свої повноваження на підставі трудових контрактів, які укладає з ними Голова Наглядової ради. При призначенні Генерального директора, його Першого заступника, заступників враховуються вимоги частини 5 статті 7 цього Закону. Оплата їх праці встановлюється контрактом.

5. Генеральний директор Суспільного телерадіомовення, його Перший заступник, заступники не можуть здійснювати попередній контроль та впливати на зміст мовлення. Генеральний директор забезпечує редакційну незалежність та несе персональну відповідальність за її порушення.

 

Стаття 9. Формування інших керівних органів Суспільного телерадіомовлення

1. Директори Суспільного телерадіомовлення з питань фінансів та інформаційного мовлення призначаються Наглядовою радою за результатами конкурсу. Для регулювання статусу директорів з питань фінансів та інформаційного мовлення застосовуються положення частин 3-5 статті 8 цього Закону стосовно Генерального директора.

2. Заміщеня інших вакантних посад в керівних органах Суспільного телерадіомовлення здійснюється на підставі конкурсу, який проводиться Генеральним директором.

 

Стаття 10. Фінансово-адміністративна комісія

1. Фінансово-адміністративна комісія є постійнодіючим органом контролю за поточною діяльністю Генерального директора суспільного телерадіомовлення, його заступників, директорів та інших керівних органів та осіб (крім Наглядової ради та її членів).

2. До складу Фінансово-адміністративної комісії Суспільного телерадіомовлення Наглядовою радою призначаються фахівці з вищою освітою у сфері економіки, права, менеджменту та досвідом роботи за спеціальністю не менше трьох років. Призначення здійснюється за результатами відкритого конкурсу, який організовується Головою Наглядової ради, а остаточне рішення приймається Наглядовою радою.

 3. Кількість членів Фінансово-адміністративної комісії визначається Статутом Суспільного телерадіомовлення, але вона не повинна бути парною і має складатися не менш як з 3 осіб. Члени Комісії призначаються строком на 18 місяців з правом перепризначення у разі перемоги в конкурсі.

 

 

Розділ ІІІ. Забезпечення функціонування Суспільного телерадіомовлення

Стаття 11. Джерела фінансування

1. Суспільне телерадіомовлення фінансується за рахунок Державного бюджету України у розмірі не менше 300 000 мінімальних заробітних плат (за ставкою мінімальної зарплати на 1 січня відповідного року) з визначенням видатків на утримання Суспільного телерадіомовлення окремим рядком у законі (додатку до закону) про Державний бюджет України на кожен рік.

2. Як додаткові джерела фінансування можуть використовуватись: державне замовлення, проведення кампаній зі збирання коштів, видання спеціалізованих газет і журналів, поширення власних аудіо- і відеозаписів, продаж власної теле- і радіопродукції іншим організаціям, інші джерела фінансування відповідно до законодавства України.

3. Державне замовлення на передачі Суспільного телерадіомовлення не може перевищувати 20 відсотків загального обсягу мовлення.

4. Спеціальним законом може бути встановлено окремий податок з комерційних  телерадіоорганізацій на потреба Суспільного телерадіомовлення України.

 

Стаття 12. Поширення реклами, комерційної інформації у програмах Суспільного телерадіомовлення

Розміщення реклами, спонсорство, поширення іншої інформації з метою сприяння комерційній діяльності певних суб'єктів у програмах Суспільного телерадіомовлення забороняється. Дозволяється поширення соціальної реклами та політичної реклами в період виборів.

 

Стаття  13. Ліцензування

1. Суспільне телерадіомовлення має право на одержання поза конкурсом по одній ліцензії на право наземного телевізійного та радіомовлення цілодобово на всій території України, а також телевізійного і радіомовлення на закордонну аудиторію.

2. Порядок і умови одержання Суспільним телерадіомовленям додаткових ліцензій визначаються Кабінетом Міністрів України.

 

Стаття 14. Відповідальність

Відповідальність за порушення норм цього Закону визначається статтею 171 Кримінального кодексу України, іншими статтям даного Кодексу та законами України.

 

 

Розділ IV. Прикінцеві та перехідні положення

 

1. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування.

 

2. Верховна Рада України та Президент України призначають членів Наглядової ради Суспільного телерадіомовлення відповідно до цього Закону впродовж трьох місяців після після набрання ним чинності. Державний комітет телебачення і радіомовлення України організовує перші з'їзди та конференцію, передбачені в статті 7 цього Закону, упродовж трьох місяців після набрання чинності цим Законом.

Наглядова рада Суспільного телерадіомовлення формується та проводить своє перше засідання не пізніше ніж через три місяці після набрання чинності цим Законом. Наглядова рада готує та подає на розгляд Кабінету Міністрів України проект Статуту Суспільного телерадіомовлення.

Упродовж одного місяця після проведення свого першого засідання Наглядова рада Суспільного телерадіомовлення проводить конкурси та призначає Генерального директора Суспільного телерадіомовлення, Директора з питань фінансів, Директора з питань інформаційного мовлення та затверджує персональний склад Фінансово-адміністративної комісії.

Генеральний директор Суспільного телерадіомовлення організовує реєстрацію юридичної особи Суспільного телерадіомовлення в порядку, визначеному законодавством, протягом місяця після затвердження Статуту.

 

3. Кабінету Міністрів України:

 

1) протягом трьох місяців після набуття чинності цим Законом привести  свої нормативно-правові акти у відповідність з цим Законом та забепечити приведення центральними органами виконавчої влади прийнятих ними нормативно-правових актів у відповідність з цим Законом;

 

2) протягом двох місяців з дати набуття чинності цим Законом визначити порядок надання компенсацій членам Наглядової ради відповідно до частини 5 статті 7 цього Закону;

 

3) протягом чотирьох місяців з дня затвердження Статуту Суспільного телерадіомовлення визначити порядок і умови одержання Суспільним телерадіомовленям додаткових ліцензій згідно з частиною 2 статті 12 цього Закону;

 

4) протягом місяця після затвердження Статуту Суспільного телерадіомовлення вжити заходів щодо початку процедури ліквідації державних телерадіоорганізацій та Державного підприємства "Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм»" з одночасним погашенням  заборгованості цих юридичних осіб перед іншими суб'єктами за рахунок Державного бюджету України (або вжити заходів щодо приватизації корпоративних прав в телерадіоорганізаціях, що належать державі, органам державної влади та підконтрольним їм юридичним особам, не залежно від організаційно-правової форми телерадіоорганізації, якщо інша частина корпоративних прав у ній належить суб'єкту приватного права, органу місцевого самоврядування чи підконтрольній йому юридичній особі);

 

5) вжити заходів щодо передачі Суспільному телерадіомовленню майна Національної телекомпанії України, Національної радіокомпанії України, Державного підприємства "Українська студія телевізійних фільмів «Укртелефільм»" та майна, що належало обласним державним телерадіокомпаніям, які було ліквідовано (або коштів, отриманих від приватизації корпоративних прав у телерадіоорганізаціях).

Майно Національної телекомпанії України та Національної радіокомпанії України не залежно від завершення процедури їх ліквідації передається Суспільному телерадіомовленню протягом трьох місяців після затвердження Статуту Суспільного телерадіомовлення, при цьому зобов'язання Національної телекомпанії України та Національної радіокомпанії України забезпечуються за рахунок Державного бюджету України. Інше майно та кошти передаються після завершення процедури ліквідації відповідних суб'єктів;

 

4) протягом чотирьох місяців з дня реєстрації Суспільного телерадіомовлення як юридичної особи розробити концепцію реформування комунальних аудіовізуальних засобів масової інформації щодо мінімізації політичного впливу на них, забезпечення їх неупередженості та професійності.

 

4. Внести такі зміни до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (Відомості Верховної Ради (ВВР), 1994, № 10, ст. 43):

 

1) абзац десятий статті 1 виключити;

 

2) абзац сорок другий статті 1 викласти в такій редакції:

«Суспільне телебачення і радіомовлення України - установа публічного права  створена для некомерційного телерадіомовлення,  засади діяльності якої визначено  Законом  України "Про Суспільне  телебачення  і  радіомовлення  України;";

 

3) статтю 5 доповнити частиною 4 такого змісту:

«4. Органам державної влади та підконтрольним їм юридичним особам забороняється створювати телерадіоорганізації чи набувати їхні корпоративні права.»;

 

4) у статті 11 слова «державні та» виключити;

 

5) у частині другій статті 12:

 

абзац другий замінити двома абзацами такого змісту:

«органами державної влади (крім випадку створення Суспільного телерадіомовлення);»

«органами місцевого самоврядування, якщо рішення про їх створення або положення про них не передбачає повноважень засновувати телерадіоорганізації;».

У зв'язку з цим абзаци третій-шостий вважати відповідно абзацами четвертим-сьомим.

 

абзац четвертий викласти в такій редакції:

«юридичними особами, прямо або опосередковано підконтрольним органам державної влади чи статутні документи яких не передбачають можливість створення телерадіоорганізацій;»;

 

6) статті 13, 14 виключити;

 

7) у статті 15:

слова «систему Суспільного» замінити словом «Суспільне»;

 

8) у статті 49:

 

у частині 1 слова «Державні та» виключити;

 

у частині 4 слова «державні телерадіоорганізації надають» замінити словами «Суспільне телерадіомовлення надає»;

 

частину 5 виключити.

 

5. Господарський кодекс України (Відомості Верховної Ради (ВВР), 2003, № 18,      № 19-20, № 21-22, ст.144) доповнити статтею 131-1 такого змісту:

 

«Стаття 131-1. Установи публічного права

1.Установою публічного права є організація, створена органом державної влади чи органом місцевого самоврядування для досягнення визначеної при заснуванні суспільнокорисної мети, в управлінні якої органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи не беруть участі ні прямо, ні опосередковано. Така установа в своїй діяльності керується статутом, який затверджується засновником. В установі публічного права створюється наглядова рада, до якої не можуть входити державні службовці, службовці органів місцевого самоврядування та інші особи, залежні від органів державної влади або органів місцевого самоврядування.

2. Установі публічного права при заснуванні передається відповідно державне чи  комунальне майно, яким вона володіє на правовому титулі права власності. Відчуження основних фондів установи публічного права допускається тільки на підставі рішення наглядової ради після проведення незалежного аудиту. Аудит проводиться зокрема з метою визначення ринкової вартості відповідного майна, можливості повцінного виконання даною установою своїх функцій після відчуження цього майна. В аудиті можуть брати участь представники неурядових організацій, кожен з яких за його результатами складає підсумковий звіт.»

 

5. З моменту набрання чинності цим Законом інші акти законодавства застосовуються в частині, що йому не суперечить.

 

Президент України

 

м. Київ, «  »___________ 200_ р.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
49664
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
tv_director
5054 дн. тому
Я так и не понял... Ликвидируют ли областные государственные ТРК или нет? Если ликвидируют, то, напрашивается два вопроса: 1) куда выкинут коллективы? 2) Кто будет работать на технической базе этих ТРК - новые люди или те же? И как это вообще планируется быть? Пока ничего не понятно.
micka
5055 дн. тому
не тобі мене вчити, дядя. ПіБіЕс - це громадське телебачення яке існує виключно на спонсорські кошти (не рекламні, а спонсорські) http://www.pbs.org/aboutpbs/
образованному
5056 дн. тому
в США ніколи не було суспільного мовлення. учітє матчасть
micka
5056 дн. тому
ну і шо за CENSOREDраси це писали? "спонсорство забороняється"... якби спонсорство було заборонено в американському громадському мовленні, то каналу PBS ніколи б не було. думати головою треба, а не депутатським гівномістилищем.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду