Представників руху «Стоп цензурі!» не запросили на Гуманітарну раду, бо вони не є її членами

30 Червня 2010
13415
30 Червня 2010
15:47

Представників руху «Стоп цензурі!» не запросили на Гуманітарну раду, бо вони не є її членами

13415
Представників руху «Стоп цензурі!» не запросили на Гуманітарну раду, бо вони не є її членами

Відповідаючи на запитання, чому не були запрошені на засідання Гуманітарної громадської ради, яка обговорювала концепцію суспільного мовлення в Україні, представники руху «Стоп цензурі!», які хотіли представити концепцію суспільного мовлення, розроблену громадськими організаціями, заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман відповіла, що вони не є членами ради. Про це вона сказала під час брифінгу в Адміністрації президента 30 червня.

 

«Ви знаєте, що ми відразу відгукнулися на  ініціативу «Стоп цензурі!» і відразу запросили вас до громадського обговорення концепції, яку ми подаємо. Ми подаємо наше бачення створення в Україні громадського телебачення і ви маєте можливість взяти участь у цьому процесі, маєте можливість подавати свої пропозиції», - сказала вона.

 

Крім того, Герман висловила жаль, що «з невідомих причин» журналістка телеканалу СТБ Ольга Червакова відмовилась від участі у роботі Громадської гуманітарної ради, хоча попередньо погоджувалась працювати там.

 

Робота над створенням громадського мовлення цієї осені вже має привести нас на фінішну пряму, зазначила Ганна Герман. «На засіданні громадської ради ми прийняли концепцію створення громадського телебачення, президент поставив чітке завдання, щоб у вересні Верховна Рада вже розглянула відповідний законопроект, а до цього часу, щоб ми провели широке громадське обговорення. Ми хочемо, щоб закон був прийнятий на основі нашої концепції, але ми ще будемо враховувати ваші побажання», - зауважила Герман.

 

У брифінгу також взяв участь запрошений Адміністрацією медіа-експерт організації «Репортери без кордонів» Жан Мартан. Хоча він і не є членом Гуманітарної ради, та все ж був запрошений на її засідання. Як сказала Ганна Герман, саме пан  Мартан консультуватиме АП у створенні нової законодавчої бази для створення суспільного мовлення. Зі свого боку, Жан Мартан відзначив, що в Україні наявні передумови створення суспільного мовлення. За його словами, процес забезпечення свободи преси є безперервним і має забезпечуватися на всіх рівнях: суспільному, владному тощо. «У Франції створене громадське телебачення, але пройшло багато часу, поки воно перестало висловлювати тільки провладну точку зору. Колись керівництво каналу призначалося громадською радою, а тепер президентом країни», - сказав Жан.

 

Нагадаємо, що рух «Стоп цензурі!» пропонував Януковичу залучити представників руху до обговорення суспільного мовлення на Гуманітарній раді.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13415
Читайте також
09.07.2010 13:50
Мар'яна Закусило
, Анастасія Білякова-Бєльська, для «Детектор медіа»
30 727
05.07.2010 12:17
Галя Койнаш
, для «Детектор медіа»
11 349
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду