Приватизацію «Укртелекому» відклали на місяць

4 Серпня 2010
10583
4 Серпня 2010
10:57

Приватизацію «Укртелекому» відклали на місяць

10583
Приватизацію «Укртелекому» відклали на місяць

Фонд держмайна відклав на місяць початок приватизації ВАТ «Укртелеком»  і тепер має намір оголосити конкурс із використанням відкритості пропозиції ціни за принципом аукціону з продажу 92,79% акцій компанії у вересні 2010 року. Про це повідомляє «Економічна правда» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

 

Відповідні зміни внесено наказом ФДМ від 30 липня в план-графік виставлення на продаж пакетів акцій суб'єктів господарювання на друге півріччя поточного року.

 

Нагадаємо, раніше голова фонду Олександр Рябченко заявляв, що конкурс із продажу «Укртелекому» необхідно оголосити до 15 серпня, щоб за рахунок очікуваних надходжень у розмірі мінімум 10 млрд гривень виконати план приватизації, закладений у держбюджет-2010. А перший віце-прем'єр Андрій Клюєв у червні повідомляв, що найближчі місяць-два питання приватизації «Укртелекому» не розглядатиметься.

 

Уряд почав підготовку «Укртелекому» до приватизації з кінця 90-х років минулого століття. Однак поки вдалося провести лише пільговий продаж, а в держави як і раніше залишається 92,79% акцій підприємства.

 

Уряд Юлії Тимошенко намагався продати «Укртелеком» у 2008 році, закріпивши в держвласності 25% +1 акція. Тоді ціна однієї акції на ринку становила 1,04 грн, з урахуванням чого початкова вартість 67,79% акцій компанії оцінювалася в 13,2 млрд гривень. Потім ціна акцій знизилася, і уряд у квітні того ж року визначив початкову ціну цього пакету в 12 млрд гривень. Востаннє 67,79% акцій «Укртелекому» планувалося виставити на аукціон у грудні 2009 року.

 

Нагадаємо, мережею пpоводового мовлення ВАТ «Укртелеком» транслюються програми звукового мовлення Національної радiокомпанiї України, програми державних обласних i регіональних телерадiокомпанiй, районних i мiськрайонних радiоредакцiй та недержавних радiоорганiзацiй.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10583
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Телекритика
5075 дн. тому
Помощник, дякуємо за підказку. Але оскільки в новині йдеться про Укртелеком, ми пояснювали, яким чином Укртелеком стосується медіаринку.
Помощник
5075 дн. тому
І не тільки мережею проводового мовлення, а й радіорелейними лініями передаються програми УТ-1.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду