Держадміністрація зв’язку хоче залучити «Укртелеком» до впровадження цифри

11 Листопада 2009
13355
11 Листопада 2009
13:38

Держадміністрація зв’язку хоче залучити «Укртелеком» до впровадження цифри

13355
Держадміністрація зв’язку хоче залучити «Укртелеком» до впровадження цифри

Державна адміністрація звэязку має намір запропонувати план розвитку ефірного цифрового телебачення в Україні з використанням потужностей державної компанії «Укртелеком», повідомляє газета «Дело».

 

«Використання мережі "Укртелекому" може дозволити набагато дешевше і швидше реалізувати проект створення мережі цифрового телебачення», - заявив 10 листопада на прес-конференції заступник міністра транспорту і зв'язку Микола Гончар. За його словами, нині для будівництва мережі заплановані витрати близько 4 млрд гривень, а з використанням оптиковолоконної мережі «Укртелекому», яка доходить практично до кожного районного центру, ця сума може бути зменшена до 360-400 млн гривень.

 

«У Концерну РРТ (здійснює доставку телесигналу) зараз 560 веж. Ще 160 є в "Укртелекому". Це достатньо великий ресурс для здешевлення створення мережі цифрового телебачення», - цитує слова Миколи Гончара газета «КоммерсантЪ».

 

За словами пана Гончара, у процесі запровадження цифрового телебачення також може бути використана інфраструктура бездротової передачі даних оператора, які використовуються для зв'язку третього покоління.

 

Як повідомив «Делу» директор філіалу централізованих продажів послуг «Укртелекому» Ігор Сиротенко, сьогодні держоператор зв'язку володіє 38 тис. км оптиковолоконних мереж, які можна використовувати для впровадження цифри.

 

Згідно з планом Мінтрансзв'язку, найближчими місяцями розпочнеться тестування мереж «Укртелекому» в декількох регіонах України, яке триватиме протягом одного року.

 

Однак концепцію Миколи Гончара може заблокувати Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, яка має своє бачення реалізації впровадження цифри. За словами в. о. голови Нацради Андрія Мирошніченка, якщо концепція Держзв'язку не буде узгоджена з Нацрадою, остання не видасть ліцензію на мовлення державному Концерну РРТ, який сьогодні не є ані оператором, ані провайдером.

 

Водночас, як розповів газеті «КоммерсантЪ» член Нацради Ігор Курус, оптиковолоконні мережі «Укртелекому» використовуються для доставки цифрового сигналу в Житомирі та Одесі, де запущена тестова цифра.

 

Нагадаємо, у 2008 році Кабмін прийняв програму переходу України на цифрове телебачення. Орієнтована сума фінансування програму у 2009-2015 роках становить 4,3 млрд гривень. Цього року на реалізацію виділено лише 7 млн гривень.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13355
Читайте також
11.11.2009 10:40
Ирина Миронова, «Коммерсант»
17 172
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду