КДР ТРК залишає приміщення на Гоголівській і оскаржуватиме рішення суду

20 Травня 2010
10282
20 Травня 2010
13:41

КДР ТРК залишає приміщення на Гоголівській і оскаржуватиме рішення суду

10282
КДР ТРК залишає приміщення на Гоголівській і оскаржуватиме рішення суду

Керівництво Київської державної регіональної ТРК 19 травня отримало лист від державної виконавчої служби з вимогою до кінця дня 20 травня вивільнити приміщення на Гоголівській, 1/3. Цю інформацію ТК підтвердив виконуючий обов'язки генерального директора КДР ТРК Григорій Южда.

 

Як писала ТК, приміщення за вказаною адресою площею майже 300 кв. метрів понад 30 років орендує Державний комітет телебачення і радіомовлення України. Там нині розташована метрологічна служба Держтелерадіо і службові приміщення КДРТРК.

 

Приміщення по Гоголівській, 1/3 декілька років тому перейшло у власність ЖБК, який, у свою чергу, передав його ПП «12.12». У відділі інформаційної політики Шевченківської райдержадміністрації м. Києва ТК повідомили, що, згідно з рішенням Господарського суду м. Києва від 15 жовтня 2008 року, право власності на спірні об'єкти за вказаною адресою визнано за приватним підприємством «12.12». Шевченківська райдержадміністрація планувала оскаржити це судове рішення, оскільки хоче повернути приміщення до комунальної власності.

 

За словами попереднього керівника КДР ТРК Віктора Павлюка - це було рейдерське захоплення приміщення в центрі Києва.

 

Нинішнє керівництво телерадіокомпанії має намір 20 травня вивезти меблі з приміщення на Гоголівській, сказав у коментарі ТК Григорій Южда. «Але ми готуємо оскарження цього рішення суду і нам в цьому допомагає юридичне управління Держкомтелерадіо, яке також займає частину цього приміщення. Комітет, до речі, не встигне за один день вивезти своє майно, оскільки у них там не тільки меблі, а й обладнання, металеві конструкції тощо», - сказав Григорій Южда.

 

Нагадаємо, Державний комітет телебачення та радіомовлення України звертався до Генеральної прокуратури з проханням захистити Київську державну регіональну телерадіокомпанію і метрологічну службу Держтелерадіо від захоплення нежилого приміщення по вул. Гоголівська 1/3.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10282
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
nnn
5097 дн. тому
Давно пора этих дармоедов выселить на троещину! Если они в центре города не умеют делать качественный эфир, то и там у них ничего не получится.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду