detector.media
15.07.2010 14:23
КДР ТРК відновила мовлення на супутнику Hellas Sat 2. Поки що до 15 серпня

12 липня Київська державна регіональна телерадіокомпанія відновила трансляцію сигналу на супутнику Hellas Sat 2 у пакеті «Укркосмосу». Цю інформацію ТК підтвердив генеральний директор КДР ТРК Олександр Савенко.

 

За його словами, вдалося домовитися про поновлення співпраці з «Укркосмосом» до 15 серпня. «Ми вдячні нашим партнерам з "Укркосмосу", які пішли нам на зустріч, запропонували свою схему», - сказав він, не уточнюючи, про яку схему йдеться.

 

Водночас у КДР ТРК залишаються борги перед супутниковим оператором у сумі близько 900 тисяч гривень за четвертий квартал 2009 року і перше півріччя 2010-го. На друге півріччя, за словами пана Савенка, потрібно близько 1,5 млн гривень, оскільки зростають тарифи. «Що стосується бюджетного фінансування на трансляцію наших програм на друге півріччя, ми боїмося, що можемо опинитися в ситуації, коли на ці потреби взагалі з бюджету не буде фінансування. Доводиться розраховувати тільки на власні сили, і ми як можемо зараз ці кошти концентруємо», - додав він.

 

На запитання ТК, як КДР ТРК планує після 15 серпня вирішувати питання із супутниковим мовленням, Олександр Савенко відповів: «Ми разом з партнерами з "Укркосмосу" розробляємо декілька технічних варіантів, яким чином можна доставляти сигнал не лише через космос, а й по землі, щоб це було ефективніше з точки зору якості та фінансової вигоди».

 

Як повідомляла ТК, голова Держкомтелерадіо Юрій Плаксюк  розраховує, що в державному бюджеті буде передбачене окреме фінансування на супутникове мовлення КДР ТРК.

 

Нагадаємо, КДР ТРК з 1 липня припинила мовлення на супутнику Hellas Sat 2 у пакеті «Укркосмосу». Новий генеральний директор компанії Олександр Савенко на прес-конференції 8 липня заявив, що повернення каналу на супутник є для нього одним із найголовніших питань.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY