Слідча комісія щодо цензури в ЗМІ обрала секретарем Олену Кондратюк і починає збирати фактаж

3 Липня 2010
17748
3 Липня 2010
18:54

Слідча комісія щодо цензури в ЗМІ обрала секретарем Олену Кондратюк і починає збирати фактаж

17748
Слідча комісія щодо цензури в ЗМІ обрала секретарем Олену Кондратюк і починає збирати фактаж

2 липня вібулося перше організаційне засідання парламентської тимчасової слідчої комісії з питань розслідування випадків цензури у засобах масової інформації, тиску на свободу слова в Україні та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, у якому взяли участь представники всіх фракцій. Про це ТК повідомила голова ТСК Ірина Геращенко.

 

За словами пані Геращенко, на засіданні секератарем комісії обрано Олену Кондратюк (БЮТ). Загалом до складу ТСК входять 11 народних депутатів: від Партії регіонів - Володимир Ландік (заступник голови комісії), Володимир Зубанов, Орест Муц і Вадим Колесніченко, від БЮТ - Олена Кондратюк (секретар комісії), Олена Бондаренко і Степан Курпіль, від НУНС - Ірина Геращенко (голова комісії) та Микола Катеринчук, від КПУ - Олександр Голуб і від Блоку Литвина - Віктор Сінченко.

 

На першому засіданні члени ТСК обговорили план роботи. «Комісія створена на рік, але згідно з постановою перший звіт має бути вже у вересні. І враховуючи, що зараз парламент вступає в пору відпусток, дуже важливо, щоб ми встигли плідно попрацювати. Тому наступного тижня ми проведемо друге засідання комісії, на якому хочемо ознайомитися з матеріалами і розписати роботу за напрямками, за дорученнями і відповідальністю членів комісії, а також створити секретаріат», - розповіла Ірина Геращенко.

 

Вона наголосила, що ТСК створена у відповідь на сигнали журналістської спільноти про згортання прав і свобод. «Тому ми надіслали листи до Національної спілки журналістів, профспілки, 5-го каналу, ТВі, СТБ, "1+1" - тих організацій, які стали першими каталізаторами цієї теми, щоб зібрати більше інформації, вивчити і згодом надіслати відповідні запити в органи влади», - пояснила голова комісії в коментарі ТК.

 

Ірина Геращенко розраховує, що до початку відпусток комісія ознайомиться з матеріалами, які стали причиною для її створення, зокрема, із заявами 5-го каналу та ТВі про утиски їхніх прав щодо можливості розвитку та позбавлення ліцензій. «Так само ми хочемо зустрітися з усіма журналістами, які заявили про тиск на них. На жаль, щодня приходить нова інформація. На вихідних - від журналіста Нового каналу, проти якого намагається порушити кримінальну справу "Беркут". Також ми хочемо взяти масив матеріалів щодо роботи регіональних ЗМІ», - описала плани комісії пані Геращенко.

 

ТСК планує запровадити постійно діючу телефонну лінію, куди журналісти могли б звертатися і повідомляти про факти утисків свободи слова, щоб комісія до вересня мала інформацію для аналізу і змогла згодом  вийти на парламентські слухання.

 

Друге засідання ТСК заплановане на четвер, 8 липня.

 

Як повідомляла ТК, Верховна Рада проголосувала за створення парламентської комісії щодо цензури 1 липня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17748
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Телекритика
5049 дн. тому
є дві Олени Бондаренко - у БЮТі і в Партії регіонів
//
5051 дн. тому
Елена Бондаренко - от БЮТ???
Севастополь,Вера
5051 дн. тому
Хорошо ли понимаем журналистов. Очень трудно быть всегда кристально чистым. Перед обществом и в мыслях честным должен быть. Проблем себе потом по жизни не нажить. Быстро реагируй, как народ тебя поймёт. Когда «злой рок» журналисту дорогу перейдёт. Если людям твоя идея не понятна. Непременно разъяснить спокойно Свою точку зрения доходчиво и внятно. Для вас главное честно отвечать перед людьми. Чтобы журналистом не были люди оскорблены. Но не унывайте уважаемые журналисты. Помыслы у вас должны всегда быть чистыми. Народу если приходите на помощь. То ничего не сделает с вами в Украине «сволочь». На защиту журналистов непременно люди встанут. Власть на место обязательно поставят. Вы боритесь только честно журналисты. Наступит время, грязь вокруг себя очистим. Если вашей нет никакой перед людьми вины. Непременно журналисты будут спасены. Если с вами есть честь, достоинство и сила воли. Дерзайте мастера пера, и всем желаю лучшей доли. Если журналисты народу нагло так не врут. Разные проблемы все сразу отойдут. В глаза людей внимательно смотрите. Ответить честно и при этом гражданам не лгите. Только в правде журналист найдёт себя. Удача пусть сопутствует всегда мастеру пера. Журналистика неоднократно возрождалась. С ложью никогда не соглашалась. Всё в руках твоих художник слова. И никогда не бойся подниматься с пепла снова!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду