Депутати пропонують вказувати час тривалості реклами

27 Травня 2010
13076
27 Травня 2010
10:26

Депутати пропонують вказувати час тривалості реклами

13076
Депутати пропонують вказувати час тривалості реклами

26 травня у Верховній раді був зареєстрований законопроект №6429, який зобов'язує канали у разі переривання рекламними блоками трансляції телевізійних програм вказувати час його завершення.

 

 Такі зміни до закону «Про рекламу» пропонують внести депутати Микола Трайдук, Олег Гейманов, Олексій Логвиненко та Олександр Фельдман.

 

У пояснювальній записці, розміщеній на сайті Верховної ради,   депутати наголошують, що цією нормою встановлюється порядок, який дозволить більш чітко контролювати взаємовідносини між рекламодавцями і організаціями, що поширюють рекламу, та споживачами реклами, оскільки, на їх думку, останнім часом часом  частка реклами, що демонструється з 17 до 22 години саме під час трансляції теле- та кінофільмів, значно збільшилась.

 

 «Така трансляція, як правило, порушує  частину другу пункту 3 статті 13 "Закону України "Про рекламу" та пункт 1 статті 14 Європейської конвенції по транскордонному телебаченню, згідно з якими реклама має бути розміщена таким чином, щоб не завдавати шкоди цілісності та змісту програми», - йдеться у пояснювальній записці.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13076
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
снекс
5091 дн. тому
А еще лучше принять законопроект, по которому рекламный блок будет начинаться громким сигналом: "ПИП!" чтобы зрители знали что им уже можно бежать в туалет или успеть сделать что-то по хозяйству. Заканчиваться рекламный блок тоже должен громким и длинным сигналом "ПИП", означающим что потребитель телевизионного продукта может вернуться на свое место.
//
5091 дн. тому
От появления счетчика времени целостность программы, конечно, намного выиграет...
Squall
5091 дн. тому
І саме з такою метою чотири незрозумілих депутати, що ніколи не займалися питаннями ЗМІ вважають, що правильно розуміють, яке саме розміщення реклами завдає шкоди цілісності та змісту програми. Хоча б сказали хто їм законопроект писав, а то їм слід було б як мінімум зробити лекцію про те, яким чином у нас в країні здійснюється контроль за дотриманням законодавства про рекламу.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду