detector.media
27.05.2010 10:26
Депутати пропонують вказувати час тривалості реклами

26 травня у Верховній раді був зареєстрований законопроект №6429, який зобов'язує канали у разі переривання рекламними блоками трансляції телевізійних програм вказувати час його завершення.

 

 Такі зміни до закону «Про рекламу» пропонують внести депутати Микола Трайдук, Олег Гейманов, Олексій Логвиненко та Олександр Фельдман.

 

У пояснювальній записці, розміщеній на сайті Верховної ради,   депутати наголошують, що цією нормою встановлюється порядок, який дозволить більш чітко контролювати взаємовідносини між рекламодавцями і організаціями, що поширюють рекламу, та споживачами реклами, оскільки, на їх думку, останнім часом часом  частка реклами, що демонструється з 17 до 22 години саме під час трансляції теле- та кінофільмів, значно збільшилась.

 

 «Така трансляція, як правило, порушує  частину другу пункту 3 статті 13 "Закону України "Про рекламу" та пункт 1 статті 14 Європейської конвенції по транскордонному телебаченню, згідно з якими реклама має бути розміщена таким чином, щоб не завдавати шкоди цілісності та змісту програми», - йдеться у пояснювальній записці.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY