Парламент не захотів відхиляти законопроект про зазначення тривалості телереклами

19 Травня 2011
9171
19 Травня 2011
14:03

Парламент не захотів відхиляти законопроект про зазначення тривалості телереклами

9171
Парламент не захотів відхиляти законопроект про зазначення тривалості телереклами

Верховна Рада не погодилася з думкою Комітету з питань свободи слова та інформації і не захотіла відхиляти законопроект № 6429 про внесення змін до закону «Про рекламу» щодо визначення часу закінчення переривання телевізійної програми. 19 травня народні депутати не підтримали відповідну постанову про відхилення і дали доручення комітету підготувати цей законопроект до другого читання.

 

Доповідач із цього питання голова підкомітету з питань реклами народний депутат Олена Кондратюк у коментарі ТК висловила своє обурення відхиленням проекту постанови.

 

«Сьогодні під час розгляду в сесійній залі проекту постанови про зняття з розгляду законопроекту № 6429, яким пропонується запровадити "таймер зворотного відліку" під час переривання на рекламу трансляції програм та передач, була дуже неприємно подивована безкінечним популізмом, моралізаторством та показним опікуванням інтересами українського телеглядача під час обміну думками, щодо пропозиції по зняттю з розгляду чергового "покращувального "проекту», - сказала пані Кондратюк.

 

Для неї незрозуміло, з яких причин минулого тижня законопроект про заборону «лохотронів» на телебаченні вкотре відправляють на повторне читання, у зв'язку з чим парламент не може прийняти дійсно соціально очікуване рішення, а от такі малопрофесійні, на її думку, пропозиції знаходять підтримку депутатів Верховної Ради. За її словами, парламентарів не стримав і той факт, що в Європі не існує подібних таймерів на телебаченні.

 

«Окрім цього, хотілося б запитати колег, як споживачам дивитися таку "ненависну" рекламу, яка, до речі, інформує їх про товар, якщо на екрані з лівого боку - обов'язковий логотип, з правого - таймер, внизу - обов'язкове попередження-застереження на 20 % екрана? Залишається, на мою думку, передбачити ще додаткове обов'язкове розміщення на вільній частині телеекрана копії відомої картини Малевича й обов'язкове відключення звуку. Як то кажуть: "Завіса"», - зауважує пані Кондратюк.

 

«Не можу знайти пояснення тому, що відбувається... Що це: популізм, бажання у будь-який спосіб сподобатись виборцю, чи реакція на проведені Комітетом з питань свободи слова та інформації проекти у інформаційній сфері, зокрема, Закон «Про доступ до публічної інформації», які ускладнили життя держапарату?», - запитує голова підкомітету з питань реклами.

 

Олена Кондратюк констатує в діях народних депутатів певну відсутність не тільки логіки, але й державницького підходу, який має забезпечувати баланс інтересів суспільства, бізнесу і держави.

 

Нагадаємо, що 1 грудня 2010 року парламент підтримав законопроект про зазначення тривалості телереклами у першому читанні. Комітет зі свободи слова відхилив цей законопроект, який готувався до другого читання.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9171
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ANDREY)
4728 дн. тому
Зате в Європі фільми чи інші програми не переривають рекламами тривалістю пів години. Тому необхідно або обмежити законом тривалість реклами і визначити мінімальний діапазон часу між нею чи діяти тим шляхом, яким пішли наші депутати: для раціоналізації часу проведення телеглядача за екраном телеприймача ввести таймер тривалості реклами. Нічого поганого не станеться, якщо хоч шось Європа перейме від України, якщо, на думку О.Кондратюк, така практика - це українське ноу-хау!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду