Громадська рада при Держкомтелерадіо пропонує уряду повернути Концерн РРТ комітету

26 Травня 2010
9475
26 Травня 2010
16:54

Громадська рада при Держкомтелерадіо пропонує уряду повернути Концерн РРТ комітету

9475
Громадська рада при Держкомтелерадіо пропонує уряду повернути Концерн РРТ комітету

Громадська рада при Держкомтелерадіо на засіданні 25 травня вирішила звернутися до Кабміну з пропозицією повернути КРРТ у підпорядкування Держкомтелерадіо, повідомляє офіційний сайт Комітету.

 

Нагадаємо, востаннє Концерн РРТ було передано у підпорядкування Мінтрансу 26 листопада 2008 року, однак 24 грудня президент Віктор Ющенко своїм указом зупинив це урядове рішення. Згодом, 22 квітня 2009 року президент розблокував свою заборону, і Концерн РРТ перейшов до сфери Мінтрансзв'язку.

 

24 квітня 2010 року було оголошено про те, що уряд має намір повернути КРРТ у підпорядкування Держкомтелерадіо.

 

Тимчасом секретар громадської ради Ольга Большакова виступила з доповіддю про тарифну політику Концерну РРТ. Вона зазначила про необхідність створення робочої групи за участю користувачів послуг Концерну для внесення змін до тарифів КРРТ, а також наголосила, що інформація про будь-які зміни тарифів на наступний рік повинна оприлюднюватися не пізніше як у вересні.

 

Також члени громадської ради розглянули принципи формування та реалізації програми «Українська книга». Директор департаменту видавничої справи та преси Держкомтелерадіо Валентина Бабилюлько поінформувала присутніх про те, що в рамках цьогорічної програми Комітет отримав від 120 видавництв та видавничих організацій на загальну суму 300 млн. грн., що значно перевищує бюджет програми. «Так відбувається щороку», - зазначила вона.

 

Члени громадської ради висловили зауваження щодо прозорості та оперативності інформування про виконання програми, критеріїв відбору видань, незаангажованості і компетентності експертної ради.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9475
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
нечитач
5084 дн. тому
"КНИЖКИ" ,які за шалені гроші видає Держкомтелерадіо разом з пані БАБИЛЮЛЬКО примусово розповсюджуються по структурах ДЕРЖКОМТЕЛЕРАДІО , і списати ці ОСНОВНІ ФОНДИ з інвентарними номерами НЕМОЖЛИВО! Браво ! Друкуйте ще!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду