detector.media
26.05.2010 16:54
Громадська рада при Держкомтелерадіо пропонує уряду повернути Концерн РРТ комітету

Громадська рада при Держкомтелерадіо на засіданні 25 травня вирішила звернутися до Кабміну з пропозицією повернути КРРТ у підпорядкування Держкомтелерадіо, повідомляє офіційний сайт Комітету.

 

Нагадаємо, востаннє Концерн РРТ було передано у підпорядкування Мінтрансу 26 листопада 2008 року, однак 24 грудня президент Віктор Ющенко своїм указом зупинив це урядове рішення. Згодом, 22 квітня 2009 року президент розблокував свою заборону, і Концерн РРТ перейшов до сфери Мінтрансзв'язку.

 

24 квітня 2010 року було оголошено про те, що уряд має намір повернути КРРТ у підпорядкування Держкомтелерадіо.

 

Тимчасом секретар громадської ради Ольга Большакова виступила з доповіддю про тарифну політику Концерну РРТ. Вона зазначила про необхідність створення робочої групи за участю користувачів послуг Концерну для внесення змін до тарифів КРРТ, а також наголосила, що інформація про будь-які зміни тарифів на наступний рік повинна оприлюднюватися не пізніше як у вересні.

 

Також члени громадської ради розглянули принципи формування та реалізації програми «Українська книга». Директор департаменту видавничої справи та преси Держкомтелерадіо Валентина Бабилюлько поінформувала присутніх про те, що в рамках цьогорічної програми Комітет отримав від 120 видавництв та видавничих організацій на загальну суму 300 млн. грн., що значно перевищує бюджет програми. «Так відбувається щороку», - зазначила вона.

 

Члени громадської ради висловили зауваження щодо прозорості та оперативності інформування про виконання програми, критеріїв відбору видань, незаангажованості і компетентності експертної ради.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY