Громадську раду Держкомтелерадіо очолив Олександр Човган

22 Жовтня 2010
10991
22 Жовтня 2010
11:44

Громадську раду Держкомтелерадіо очолив Олександр Човган

10991
Громадську раду Держкомтелерадіо очолив Олександр Човган

Головою Громадської ради Державного комітету телебачення та радіомовлення обрано Олександра Човгана. Таке рішення прийняла Громадська рада на своєму засіданні 21 жовтня, про що ТК повідомили в Держкомтелерадіо.

 

Олександр Човган є головою ради директорів асоціації «Незалежні регіональні видавці України», членом Ради директорів Всесвітньої газетної асоціації WAN-IFRA, віце-президентом Асоціації видавців періодичної преси України (УАВПП), віце-президентом Гільдії редакторів Вінницької області, президентом медіа-корпорації RIA (Вінниця), власником і засновником кількох інтернет-порталів.

 

Нагадаємо, попереднім головою був Юрій Артеменко. Однак він не зміг очолювати громадську раду у зв'язку з тим, що у серпні цього року його було призначено заступником міністра культури та туризму України.

 

Також  Громадська рада на своєму засіданні вивела із свого складу тих членів, які через не могли приділяти належну увагу громадській роботі: народних депутатів Олену Бондаренко, Ірину Геращенко, Олену Кондратюк, Юрія Стеця та генерального директора телеканалу ICTV Олександра Богуцького.

 

Натомість до складу Громадської ради були введені президент громадської організації «Журналістська ініціатива» Людмила Мех, член комісії «Чесна гра» Національного олімпійського комітету України Олександр Мащенко, президент ВГО «Українська бібліотечна асоціація» Ірина Шевченко та президент Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Олександр Афонін.

 

Як повідомляє інформаційне агентство «Укрінформ», новий голова Громадської ради Олександр Човган планує лобіювати поправки до законодавства про ЗМІ через Держкомтелерадіо, профільний парламентський комітет, народних депутатів. «По суті, Громадська рада при Держкомтелерадіо виступить координатором у питаннях розвитку свободи слова в Україні», - заявив він.

 

Олекасандр Човган підкреслив, що його 18-річний досвід розвитку незалежних ЗМІ в регіонах буде сприяти затвердженню в Україні міжнародних норм свободи слова і журналістських стандартів: «На законодавчому рівні зараз це стосується законопроекту "Про реформування державних і комунальних засобів масової інформації", який потребує доробки спільно з усіма незалежними інститутами з розвитку ЗМІ в Україні, громадськими організаціями».

 

Пан Човган вважає, що зараз важливо прискорити процес затвердження концепції громадського телебачення, «щоб Європа не ставила питання, чому зволікаємо і відкладаються реформи». Одна з пропозицій, за словами голови Громадської ради, що вже надійшла до нього, - це впровадження механізму громадського контролю за якістю програм і об'єктивністю новин на громадському телебаченні. «Ми маємо на законодавчому рівні чітко закріпити, наприклад, такі питання, за якими критеріями оцінювати об'єктивність інформації, що подається в сюжетах новин, як буде здійснюватися контроль за редакційним змістом на громадському телебаченні», - сказав він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10991
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду