Андрій Шевченко: уряд дав майже 5 млн НЕК, хоча цифрове і суспільне мовлення обділені фінансуванням

30 Квітня 2010
20537
30 Квітня 2010
12:29

Андрій Шевченко: уряд дав майже 5 млн НЕК, хоча цифрове і суспільне мовлення обділені фінансуванням

20537
Андрій Шевченко: уряд дав майже 5 млн НЕК, хоча цифрове і суспільне мовлення обділені фінансуванням

Перший заступник голови комітету з питань свободи та інформації Андрій Шевченко (фракція БЮТ) вважає, що державний бюджет-2010 бюджет не приніс приємних несподіванок. «Бюджет затверджений з повним порушенням процедури, коли не було можливості його розглядати. По суті він відтворив і усугубив давні бюджетні проблеми в частині роботи ЗМІ та державної інформаційної політики», - сказав Шевченко у коментарі ТК.

 

На думку, Андрія Шевченка до бюджету не тільки перекочували давні проблеми, а й з'явилися деякі нові. Зокрема, знову немає окремого чітко визначеного фінансування для НТКУ і НРКУ, хоча профільний комітет на цьому наполягав декілька років поспіль. Нагадаємо, що уряд, який відмовився від окремого рядка НТКУ і НРКУ, це був саме уряд Януковича.

 

Також недостатнє фінансування на 2010 рік на розвиток цифрового мовлення (близько мільйона гривень), а це однозначно мало би бути пріоритетом, вважає Шевченко.

 

«Ми знаємо на суттєві нарікання з боку Держкомтелерадіо і Нацради з питань телебачення і радіомовлення про недостатнє фінансування. Зокрема, збільшується дефіцит фінансування на трансляцію програм, які виготовляються в рамках державного замовлення», - сказав Андрій Шевченко.

 

За словами першого заступника голови комітету з питань свободи та інформації, податок на рекламу не збільшений. «Але на скільки я знаю є дуже ризиковане положення, яке дозволяє Кабміну для виконання бюджету своїм рішенням призупиняти дію тих законів, які він вважає за потрібне. Мені здається, що це велика зона ризику. Ми повинні це відстежувати, бо це означає, що цього року уряд може підкинути чимало сюрпризів», - зауважив він.

 

Андрій Шевченко обурений тим, що уряд Януковича виділив понад 4 млн. 766 тис. на здійснення контролю у сфері захисту суспільної моралі (торік НЕК мала на один мільйон менше), хоча такі пріоритетні напрями як цифра чи суспільне мовлення обділені фінансуванням.

 

Член профільного комітету Володимир Ландік (фракція Партії регіонів) вважає, що бюджет-2010 мав би подати ще попередній уряд у вересні 2009 року. «Вони могли б подати і прийняти бюджет з урахуванням всіх побажань, які вони хочуть. Але не змогли цього зробити, бо не мали більшості і забагато піарилися. Ми ж маємо можливість не тільки прийняти бюджет, а й корегувати. Якщо на щось не вистачатиме - додамо», - сказав Володимир Ландік

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20537
Читайте також
09.07.2010 13:50
Мар'яна Закусило
, Анастасія Білякова-Бєльська, для «Детектор медіа»
30 724
05.07.2010 12:17
Галя Койнаш
, для «Детектор медіа»
11 347
23.04.2010 17:14
Ольга Большакова, НАМ, для «Детектор медіа»
35 980
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду