Профспілки НТКУ вимагають призупинити скорочення

7 Травня 2010
17897
7 Травня 2010
18:32

Профспілки НТКУ вимагають призупинити скорочення

17897
Профспілки НТКУ вимагають призупинити скорочення

Профспілка працівників культури Національної телекомпанії України звернулись до генерального директора Єгора Бенкендорфа з вимогою призупинити скорочення на НТКУ. Про це йдеться у листі першого заступника профкому Сергія Шеріна.

 

На думку профспілки, відповідно до закону «Про професійні спілки їх права та гарантії діяльності» профком мав бути попереджений  за три місяці.

 

Нагадаємо, на зборах НТКУ 23 квітня керівництво компанії оголосило про повне скорочення штату у зв'язку зі зміною структури, про яке всі працівники будуть попереджені за два місяці.

 

Як зауважила ТК  член профкому Тетяна Тростянська,  всі три профспілки НТКУ - осередок Київської незалежної медіапрофспілки, Нова профспілка  та профспілка працівників культури - діють спільно за коаліційною угодою. Відтак цей лист є спільним зверненням профспілок НТКУ до керівництва компанії.

 

Окрім цього до генерального директора НТКУ звернулась і профспілка працівників державного телебачення та радіомовлення. В цьому листі йдеться про те, що рішення про скорочення штату порушує закон «Про професійні спілки» та Галузеву угоду між Держкомтелерадіо та ЦК Профспілки працівників культури, «якою не передбачено звільнення працюючих у зв'язку зі змінами в організації виробництва та праці не більше 3% від загальної чисельності працівників протягом календарного року».

 

Керівник юридичного управління НТКУ Євген Буцан у коментарях ТК наголосив на тому, що керівництво компанії уже надало свої пояснення у відповідь на лист профспілки працівників культури.

 

«Стаття 49.4 Кодексу законів про працю передбачає, що профспілки необхідно інформувати за три місяці, коли  відбувається ліквідація, реорганізація, зміна форм власності або часткове зупинення виробництва. Під реорганізацією мається на увазі  одна з форм припинення юридичної особи. На  НТКУ інша ситуація, яка не має відношення до цього переліку», - зазначив пан Буцан.

 

За його словами, зараз юридичне управління готує лист-відповідь на звернення працівників державного телебачення та радіомовлення.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17897
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Работать пробовали?
5109 дн. тому
Сколько профсоюзов на НТКУ? Аж три штуки! А должен быть один и задача его - представлять интересы работников телеканала. Но представлять не значит прикрывать бездельников, которые только тянут канал на финансовое дно. А "профсоюзы" сейчас только этим и занимаются, потому что в лидерах сидят такие же бездельники, которые здОрово умеют делить между собой путевки, льготы и прочие блага, и которые не хотят потерять свои места, согретые еще с советских времен.
Gosha
5109 дн. тому
Интересно, а в чем по Вашему должна состоять задача профсоюзов? Помогать увольнять сотрудников?
2Работать пробовали?
5109 дн. тому
Совершенно верно - порядок в штате нтку надо наводить!!! Тоже бывал в коридорах ут-1 - особенно умилили старикашки с газетками в рабочее время в отделе охраны труда или как он там называется. И таких жаждущих трудится во благо государственного ТВ в карандаше хоть отбавляй. На пенсию не идем, делать ничего не делаем, но и молодым место не дадим.
Саша
5109 дн. тому
Звільняти потрібно, але обережно)
ZJAZH
5109 дн. тому
Пробовали,пробовали.А рыбка то гниет с головы.
Работать пробовали?
5110 дн. тому
Довелось недолго поработать на НТКУ. Такого раздутого штата бездарей видеть ещё не приходилось! На канале Должны остаться те, кто реально работают и приносят "дивиденды" каналу, а не являются балластом и стулоштанинопротерателями, которые только и могут, прикрываясь членством в выдуманных профсоюзах, говорить "А хрен вы меня уволите!" или "Мне ещё до пенсии чуть-чуть досидеть". Такое складывается ощущение, что все профсоюзы на НТКУ только и были созданы для того, чтобы прикрывать бездарей от возможности увольнения... Пора наводить в этой сфере порядок, иначе у канала будущего нет.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду