detector.media
29.04.2010 14:54
Держкомтелерадіо погодив скорочення 8,9% працівників НТКУ

28 квітня Державний комітет телебачення та радіомовлення погодив зміни в штатному розписі Національної телекомпанії України, відповідно до яких буде скорочена частина колективу. Про це на прес-конференції 29 квітня повідомив голова Держкомтелерадіо Юрій Плаксюк, відповідаючи на запитання «Детектор медіа».

 

«Учора я погодив штатний розпис Національної телекомпанії. Нічого там особливого немає. Скорочення відбулося на 8,9% від загальної кількості 1789 працівників. Тому це природній шлях скорочення», - зазначив він.

 

Голова Держкомтелерадіо сподівається, що працівники зрозуміють цей крок. «Є творчі працівники, а є обслуговуючий персонал, який обслуговує приміщення, у якому вони працюють, і керівний апарат. Резерви для скорочення є», - підкреслив Юрій Плаксюк.

 

Він наголосив, що при такій кількості працівників НТКУ може стати банкрутом. А враховуючи борги НТКУ перед Концерном РРТ, які слід негайно погасити, виплата заробітної платні працівникам може бути припинена.

 

За словами Юрія Плаксюка, всі інші варіанти реструктуризації НТКУ перебувають на стадії обговорення в уряді. «Питаннями управління (НТКУ) безпосередньо займається Кабінет Міністрів. Зараз іде погодження процедури реструктуризації НТКУ. Якщо інші документи надійдуть, будемо розглядати», - додав він.

 

Водночас оцінку прохання керівництва НТКУ до колективу писати заяви на звільнення, на його думку, мають дати юристи. «І вони мають визначити, наскільки це правомірно, наскільки необхідно і на часі зараз робити цей масовий забіг із заявами на перепризначення», - сказав він.

 

Як повідомляла ТК, 23 квітня на зборах керівництва з колективом НТКУ заступник генерального директора Володимир Липовий повідомив, що внаслідок зміни структури компанії відбудеться формальне скорочення всіх співробітників. «Я хочу, щоб ви всі з розумінням до цього поставились. У зв'язку з реорганізацією зміниться структура компанії, ми проведемо скорочення всіх співробітників компанії. Пояснюю, це чисто юридичне питання. Ми зобов'язані всіх із моменту вводу штатного розпису повідомити про скорочення. З наступного тижня кожен отримає повідомлення, абсолютно всі, починаючи від керівництва», - сказав він.

 

Згодом в інтерв'ю ТК пан Липовий пояснив, що суть реструктуризації НТКУ зводиться до формування нового штатного розпису, внаслідок чого будуть скорочені 9-10% колективу, всі інші залишаться працевлаштованими. Ще до затвердження штатного розпису в Держкомтелерадіо деякі працівники отримали повідомлення про скорочення своєї посади 30 червня 2010 року «у зв'язку зі змінами в організації виробництва та праці (скорочення штату та чисельності працівників)».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY