На Банковій вирішили пустити журналістів до Януковича

22 Квітня 2010
22868
22 Квітня 2010
01:33

На Банковій вирішили пустити журналістів до Януковича

22868
На Банковій вирішили пустити журналістів до Януковича

Журналістів центральних ЗМІ буде допущено на прес-конференцію президента Віктора Януковича у четвер. Про це повідомила «Українська правда» з посиланням на заяву заступник глави адміністрації президента Ганна Герман.

 

«Я побачила, що люди кажуть, що хотіли би потрапити... Я порадилася з президентом і президент каже, що кожен, хто захоче, повинен мати доступ», - сказала вона.

 

«Хоча це прес-конференція для регіональних ЗМІ, але я не думаю, що має бути якась проблема для тих журналістів, які хотіли би прийти. Інша річ, що там зовсім мало місця, але якось помістимося», - зазначила Герман.

 

Коментуючи позицію Київської облдержадміністрації, де «Українській правді» відмовили у акредитації, аргументуючи це тим, що серед засновників видання немає «представників органів влади», вона сказала: «Це дурниці. Застав дурня Богу молитися це називається».

 

«Ми оголосили про те, що ми хотіли би, щоб приїхали з регіонів журналісти, бо саме до них не доходить інформація, бо центральні журналісти мають інформацію, вони їздять з нами у пулах, вони мають можливість тут спілкуватися», - сказала Герман.

 

«Ми написали листи в обладміністрації про те, що ми запрошуємо регіональних журналістів приїхати і що ми просимо обласні адміністрації сприяти журналістам, щоб вони могли дістатися. Може, там потрібно з квитками допомогти», - зазначила вона.

 

«В нас чиновник, знаєте, рад старатися. Але ми не давали, не даємо і не збираємося давати жодних обмежень», - наголосила заступник глави адміністрації президента.

 

Пізніше Герман передала «Українській правді» текст листа у електронному вигляді, який, за її словами, було надіслано в місцеві адміністрації.

 

«22 квітня 2010 року о 12.00 в адміністрації президента відбудеться прес-конференція глави держави для представників регіональних засобів масової інформації», - йдеться у документі.

 

«Просимо дати доручення відповідним підрозділам ОДА забезпечити участь у зазначеній прес-конференції представників провідних ЗМІ області, включаючи керівників інформаційних підрозділів ОДА», - зазначається у листі.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22868
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
психолог
5116 дн. тому
То акредитували тепер журналістів телекритики, чи це технічно неможливо, бо невчасно стало?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду