detector.media
02.04.2010 09:04
Томенко: Рішення про склад Нацради приймає Хорошковський

Рішення про склад Нацради з питань телебачення і радіомовлення приймає глава СБУ Хорошковський. Таку заяву віце-спікера Миколи Томенка опублікувала «Українська правда» з посиланням на власну прес-службу депутата.

 

Джерелом своєї інформації про вплив Хорошковського на формування регуляторного органу Томенко вказує «представників Партії регіонів».

 

«Це безпрецедентний випадок, коли глава СБУ і співвласник майже десяти телевізійних каналів визначатиме склад Нацради, яка зобов'язана ці канали контролювати», - заявляє він.

 

Як відомо, сьогодні Нацрада з питань ТБ і РМ має лише трьох легітимних членів з восьми: Тетяну Мокріді, Оксану Головатенко та Ларису Мудрак. Після звільнення Андрія Мирошніченка вакантним лишається місце у президентській четвірці. У членів парламентської четвірки (Віктор Понеділко, Тетяна Лебедєва, Віталій Шевченко, Юрій Плаксюк) сплив термін повноважень. До того ж ВР 1 квітня призначила Юрія Плаксюка на посаду голову Держкомтелерадіо.

 

На сьогодні група «Інтер», співвласником якої є Олена Хорошковська, подала кілька судових позовів проти Нацради, а СБУ вимагає в Нацради документи щодо проведення конкурсу на видачу ліцензій від 27 січня 2010 року.  

 

Нагадаємо, на одному з брифінгів член Нацради Віктор Понеділко назвав ситуацію з блокуванням роботи регуляторного органу наслідком «війни, яку сімейство Хорошковських веде з Нацрадою».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY