«Люкс ФМ» запропонувало ринку софт для дистанційного бронювання і розміщення реклами на радіо

26 Березня 2010
18302
26 Березня 2010
12:51

«Люкс ФМ» запропонувало ринку софт для дистанційного бронювання і розміщення реклами на радіо

18302
«Люкс ФМ» запропонувало ринку софт для дистанційного бронювання і розміщення реклами на радіо

«Люкс ФМ» запропонувало ринку софт для дистанційного бронювання і розміщення реклами на радіо. Про це ТК повідомив генеральний директор ТРК «Люкс» Роман Андрейко.

 

«На телебаченні такі системи існують досить давно, у кожного сейлз-хаусу. Я вивчав переваги і недоліки кожної і можу сказати, що наш Open Market - система, яка не є унікальною для ТБ, але, безперечно, революційною для радіо», -  пояснює Андрейко.

 

Система дає можливість рекламним агенціям дистанційно розставляти рекламні ролики в ефірі окремої радіомережі та моніторити їх виходи. Як стверджує директор ТРК «Люкс», клієнт може розмістити ролик у будь-якому місті за 1 годину до виходу в ефір.

 

«На радіо, як і на ТБ, не має бути непроданого рекламного часу. Його можна продати в останній момент за мінімальну ціну, або можна застосувати так зване низкопріоритетне розміщення - коли ваша позиція в споті вважається проданою, допоки немає клієнта з більшими грошима. А це можливо тільки при застосуванні гарного софту. Тому що інакше ви не зможете поставити ролик в Луганську або в Харкові в останній момент. Або витіснити його іншим роликом за більші гроші», - каже він.

 

Оскільки радіоролики, на відміну від телевізійних, мають значно менший обсяг, то клікання мишкою в сітці - це є, по суті, реальне розміщення реального ролика. Далі ролик проходить візування на відповідність чинному законодавству, чи немає продуктових конфліктів у блоку, чи ролик відповідає програмній концепції станції і не рекламує конкурентів, чи відповідає він технічним вимогам станції.

 

На технічному рівні візування ролика означає дописування до нього певного коду; відповідно, невізований ролик в ефір вийти не зможе. А це в свою чергу означає, що головний офіс чітко знає, які ролики виходять в ефір в усіх містах мережі.

 

«Так звані ефірні довідки, які зажили дурної слави, бо їх видавали навіть тоді, коли рекламні кампанії просто не виходили, підірвали довіру до радіоринку і, я вважаю, спричинили катастрофічне падіння частки радіореклами», - пояснює ще один нюанс Андрейко.

 

За його словами, якщо в Європі на радіорекламу припадає 8 - 12 % (від країни до країни), то в Україні - це лише 2 - 2,5%.

 

«Нам важливо, щоб грошей на радіоринку стало більше. Тільки-но в рекламістів з'явиться така само програма по радіо, як вони мають по телебаченню, тільки-но система дасть можливість надати реальний звіт, а не липову ефірну довідку, обсяги ринку збільшаться, а отже, збільшиться кількість грошей у кожного з гравців», - наголосив Андрейко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18302
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду