НТКУ планує сплатити штраф EBU з коштів міжнародних спонсорів «Євробачення»

24 Березня 2010
18194
24 Березня 2010
11:18

НТКУ планує сплатити штраф EBU з коштів міжнародних спонсорів «Євробачення»

18194
НТКУ планує сплатити штраф EBU з коштів міжнародних спонсорів «Євробачення»

Національна телекомпанія України повідомляє, що ризик дискваліфікації співачки Альоші виник не через буцімто плагіат (пісня To Be Free Альоші надто подібна до пісні Knock Me Out американських співачок Лінди Перрі та Ґрейс Слік), а лише через піратське розміщення пісні To be free на комерційному сайті amazon.com, яке відбулося ще у 2008 року. Так пояснює причину заміни пісні прес-служба Першого каналу.

 

Як відомо, у  правилах «Євробачення» йдеться: «Конкурсна пісня до 1 жовтня 2009 року не повинна бути комерційно реалізована».

 

Як вже повідомляла  ТК, EBU оштрафував Перший національний за порушення дедлайну подачі заявки на  «Євробачення», оскільки офіційний термін підтвердження участі у конкурсі сплив 22 березня. Тепер заявку на участь у конкурсі НТКУ має подати не пізніше  29 березня 2010 року.

 

Однак, як стверджує прес-служба Першого каналу, штраф EBU можна буде сплатити вже після конкурсу.

 

«Це означає, що штраф необхідно буде сплачувати не за рахунок державних коштів, а з коштів, які будуть перераховані міжнародними спонсорами "Євробачення"», - йдеться у повідомленні каналу.

 

Суму штрафу у компанії не називають. Нагадаємо, що новий дедлайн для українського учасника призначено на п'ятницю, 26 березня. Якщо НТКУ не подасть усі папери до цього терміну, то за кожен прострочений день компанії нараховуватиметься пеня.

 

Нагадаємо, Альоша перемогла  у національному відборі з піснею «To be free».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18194
Читайте також
20.05.2010 14:06
Борис Бахтєєв
, для «Детектор медіа»
44 630
27.04.2010 09:11
Борис Бахтеев
, для «Детектор медіа»
27 121
26.03.2010 15:02
Сергій Грабовський
, для «Детектор медіа»
28 766
20.03.2010 10:27
Олег Вергеліс, «Дзеркало тижня»
37 506
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Pan terka
5328 дн. тому
Да, действительно. Во сколько обошлось государству политическая перетасовка пописполнителей?
вікторія
5329 дн. тому
Вот вам и новая власть: туда - миллион, сюда - миллион. На производство новых программ денег нет, на штрафы найдутся. Какая разница из каких денег будет выплачен штраф? Главное, что эти деньги пойдут не на развитие НТКУ. Это результат того, когда тетки от политики вроде Герман начинают пиариться на игре в демократию. Да и Бенкендорфу надо было не шеки надувать, а элементарно ознакомиться с правилами отбора на Евровидение. А теперь озвучьте, пожалуйста, всю сумму штрафа.
Амальгама
5329 дн. тому
Спокойно, Ливан проплатит.
sea
5329 дн. тому
позорят Украину те, кто ставит рядом слова "Украина" и "позор", вот и я из-за вас..
саша-gobl
5329 дн. тому
украина опять опозорилась, ну сколько можно :-( хорошо, хоть не дисквалифицировали
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду