АМКУ вимагає від «Коммерсанта» спростувань, а «КоммерсантЪ» від АМКУ - вибачень

17 Березня 2010
15614
17 Березня 2010
20:47

АМКУ вимагає від «Коммерсанта» спростувань, а «КоммерсантЪ» від АМКУ - вибачень

15614
АМКУ вимагає від «Коммерсанта» спростувань, а «КоммерсантЪ» від АМКУ - вибачень

Антимонопольний комітет України вимагає від газети «КоммерсантЪ» спростувати інформацію, поширену 17 березня в статті під назвою «Приват пропустил удар «Сухой Балкой», яка, на думку АМКУ, є перекрученою та не відповідає дійсності. Про це заявляє прес-служба АМКУ.

 

У свою чергу газета «КоммерсантЪ» поширила заяву, в якій доводить правдивість своєї інформації та вимагає від прес-служби АМКУ вибачень за розповсюдження недостовірної інформації щодо діяльності їхнього видання.

 

За даними прес-служби, ані АМКУ, ані його дніпропетровське відділення ще не приймало рішення щодо Криворізького залізорудного комбінату і не визнавало дії цього підприємства порушенням законодавства про конкуренцію, про що написав «КоммерсантЪ» з посиланням на віце-президента компанії Evraz Олексія Агурєєва.

 

У відповідь на це та в якості доказу достовірності своєї інформації «КоммерсантЪ» наводить копію листа Дніпропетровського обласного відділення АМКУ від 11 березня, у якому керівнику ВАТ «Суха балка» було надіслано попередні висновки розгляду справи з рекомендаціями сторонам конфлікту та пропозиціями до розгляду на колегії АМКУ, зокрема: накласти на ВАТ «Криворізький залізорудний комбінат» штраф за вчинене порушення законодавства про захист економічної конкуренції у розмірі 10% доходу (виручки) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф, а також зобов'язати ВАТ «Криворізький залізорудний комбінат» припинити порушення.

 

 

 

 

 

Недостовірною АМКУ називає також заяву газети «КоммерсантЪ» про те, що «решение территориального областного отделения АМКУ не является окончательным, уточнили "Ъ" в ведомстве: точку в вопросе предстоит поставить центральному управлению». Прес-служба відзначає, що працівники газети не зверталися із запитами з цього приводу ані до АМКУ, ані до його територіального відділення, коментарі газеті взагалі не надавалися, про що, на думку прес-служби, свідчить відсутність посилання на реальну особу.

 

«Якщо ми не зверталися до прес-служби АМКУ за коментарем, то тільки тому, що вважаємо це недоцільним. Незважаючи на те, що у Дніпропетровському обласному територіальному відділенні АМКУ від офіційних коментарів також відмовилися, у бесіді з нашим кореспондентом нам ці факти підтвердили на умовах анонімності (маємо аудіозапис цієї бесіди)», - відповідає «КоммерсантЪ».

 

«В АМКУ та його територіальних відділеннях рішення у справах приймаються на колегіальних засіданнях. Такі засідання з приводу порушеного у статті питання в органах Комітету не проводилися. Про прийняте рішення ЗМІ повідомить прес-служба Комітету», - йдеться в заяві відомства.

 

Редакція газети відповідає, що їй про це добре відомо, й автори публікації не стверджували, що було засідання. «Більше того, цілий абзац нашої публікації присвячено саме тому, що остаточне рішення у цій справі має бути прийняте саме під час колегії центрального відділення АМКУ. Про це, власне, йдеться і в попередніх висновках та пропозиціях, що викладені в листі Дніпропетровського обласного відділення АМКУ від 11 березня», - зазначає «КоммерсантЪ».

 

Редакція називає лист прес-служби АМКУ дивним та радить його авторам «бути в курсі справ АМКУ та уважно читати наші публікації, аби не опинитися у двозначному та кумедному становищі, як це сталося наразі».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15614
Коментарі
10
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Для антикоррупционного бюо (точнее для АМКУ)
5153 дн. тому
Вы кретины, не умеющие читать. Прочтите внимательно заметку и если не лишились разума от радости вылизать кое-какие места Коломойскому, то увидите: Коммерсант четко пишет, что решение - не окончательное, что оно еще должно быть рассмотрено центральным управлением, что штраф не наложен, а только "грозит" КЖК. А то, что КЖК блокирует "Сухую балку" - это всем известный факт. А вы - и дальше вылизывайте Коломойского во всех местах.
Антикорупційне Бюро
5154 дн. тому
Для "умников" типа "для вредночитателей". Ребята, хватит молоть чушь, лучше внимательно прочитайте о чем идет речь. Какие документы? Коммерс нагло лжет о принятии решения, и документы четко показывают, что сделаны лишь "попередни высновки". Чего тут не понятного? Просто коммерсанты в очередной спешке и погоне за сенсацией допустили ляпус, что не допустимо для профессионалов. Хотя сделанные здесь комментарии разных людей и так это подтверждают. Или вы хотите сказать, что все ниже сказанное про "коммерческих сказачников написал я?! Кто поспешит, тот людей насмешит, - гласит народная мудрость. И это прямо касается невыспавшихся коллег-студентов из Ъ. Ведь от материала, первоначально подготовленного зачастую даже грамматически неграмотным журналистом Коммерса, остается лишь 50% перекрученной редакторами информации. Как в том анекдоте про Поруччика Ржевского и Наташу Ростову: сидит Гоголь на дубу и всей на х..р посылает. :-)
Коллега
5154 дн. тому
Нет никакого Евгения Киселя. 100% это выдумка коммераста. Коллеги обратите внимание, на рынке - газета -лгунья
Для вредночитателя
5154 дн. тому
Теперь открылось. Посмотрел. Ну и что? Я совершенно точно знаю, что Кисель - реальный человек и давал вполне реальные комментарии. А вот ты не увиливай от оценки ДАННОЙ КОНКРЕТНОЙ СИТУАЦИИ. АМКУ наехал на Ъ - и получил заслуженный отлуп. Впрочем, для таких, как ты, факты не имеют никакой ценности: ты живешь в мире твоих собственных амбиций и тоскливой зависти. Более ничего. Еще раз обращаю внимание: Коммерсант сделал вполне нормальную публикацию по реальным документам. Это - однозначный факт. Все остальное не имеет значения.
Proua
5154 дн. тому
Еще один срач от комерсантя http://ru.proua.com/news/2010/03/15/120237.html
Читать не вредно
5154 дн. тому
Читать комерсань - себя не уважать. Коллектив авторов, собравшихся там, уже давно достойны литературной премии "фантасты XXI века" а ссылка то открывается http://prweb.com.ua/blog/1704.html это только в умалишенных не получается
Для вредночитателя
5154 дн. тому
По ссілке страница не существует. А специально для таких, как ты, не умеющих читать: речь идет о конкретном случае глупости пресс-службы АМКУ. Они в своем дурацком письме утвержждают, что никаких документов по "Криворожскому жезорудному комбинату" не существует и Ъ якобы его выдумал. Коммерсант показывает тебе и твоим собратьям по отсутствию интеллекта из пресс-службы АМКУ, что документ есть. Но тамошняя пресс-служба настолько тупа, что даже не знает , что происходит в их ведомстве. Нет чтобы позвонить в Днепр и спросить, был ли какой-то документ - они кинулись с наездом на Коммерс. И попали в дурацкое положение: клоуны, ну что с них взять )))
лУЧШЕ НЕ ЧИТАТЬ
5155 дн. тому
Телекритика обрати внимание НА ССЫЛКУ!!!! http://prweb.com.ua/blog/1704.htm Это еще один повод написать о журналистах-фантастах, которые работаюй в газете кОМЕРСРАНТ
Интеллектуальным уродам
5155 дн. тому
Ничего не понял.. Причем здесь Кисель? Кстати, человек реально существующий. Антимонопольный комитет написал херню, обвинив КоммерсантЪ в том, что не было документа. Коммерсант показал реальный документ. Вывод: АМКУ - придурки. Что еще неясно?
Читать вредно
5155 дн. тому
газета комесрантЬ - известная выдумщица))) Чего только стоит придуманные эксперт Евгений Кисель. Человек, которого придумал журналист из этого идания.))) эксперт на все случаи жизни))) http://prweb.com.ua/blog/1704.html
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду