«КоммерсантЪ» програв суд «Турбоатому»

23 Березня 2009
19311
23 Березня 2009
15:35

«КоммерсантЪ» програв суд «Турбоатому»

19311
«КоммерсантЪ» програв суд «Турбоатому»

17 березня 2009 Господарський суд міста Києва виніс рішення задовольнити позовні вимоги ВАТ «Турбоатом» про спростування неправдивих відомостей, опублікованих у газеті «КоммерсантЪ» №147. Приводом для судового розгляду стала стаття «Юлия Тимошенко дала команду по машинам» від 22 серпня 2008 року, у якій, зокрема, стверджується, що у 2007 році прибуток «Турбоатома» впав на 17%, повідомляє «Сеть экстренного оповещения» з посиланням на прес-службу «Турбоатома» (при цьому, однак, помилково датуючи публікацію № 163 від 16 вересня 2008 року).

 

Як зазначається у повідомленні, суд визнав відомості, опубліковані газетою «КоммерсантЪ», такими, що не відповідають дійсності, а також шкодять діловій репутації ВАТ «Турбоатом». Цим же рішенням відповідача зобов'язано протягом місяця з дня набуття рішенням законної сили спростувати недостовірну інформацію в офіційній публікації в газеті «КоммерсантЪ».

 

В свою чергу головний редактор «КоммерсантЪ» Андрій Гоголєв зазначив у коментарі ТК, що йому відомо про існування такого рішення, хоча в письмовому вигляді видання його ще не отримало. Він уточнив, що з самого початку йшлося виключно про спростування, без будь-якого матеріального відшкодування, та заявив про готовність опублікувати таке спростування. «Буде письмове рішення - буде все ясно. Кожен може помилитися, і якщо ми помилилися - ми виправимося», - сказав пан Гоголєв.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19311
Теги:
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
privet
5521 дн. тому
брехать менеьше надо. "как сообщили информированные источники", "эксклюзивная информация" и т.п.
Ustas
5522 дн. тому
шож так слабенько? коммерс?...у статьи не было физлица автора? перетащили бы дело в районный суд и там потолкались бы...а так....хозпроцесс....и кста, не обязательно недостоверная информация причиняет ущерб репутации, это еще доказать надо.....
ганжа
5522 дн. тому
між іншим, http://new.telekritika.ua/news/2008-10-13/41211
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду