Павло Лазаренко подав до суду на «КоммерсантЪ» і «Сегодня»

15 Лютого 2010
10626
15 Лютого 2010
18:35

Павло Лазаренко подав до суду на «КоммерсантЪ» і «Сегодня»

10626
Павло Лазаренко подав до суду на «КоммерсантЪ» і «Сегодня»

Павло Лазаренко через суд вимагає спростування від газет «КоммерсантЪ-Украина» і «Сегодня». Сьогодні судове повідомлення отримав «КоммерсантЪ», про що у своєму блозі написав заступник головного редактора видання Валерій Калниш.

 

Як розповів ТК пан Калниш, Павло Лазаренко вимагає визнання недостовірною інформації про його причетність до вбивства дніпропетровського бізнесмена В'ячеслава Брагінського, озвученої підприємцем Геннадієм Корбаном і поширеної 15 жовтня 2009 року газетами «КоммерсантЪ» у матеріалі «В убийстве обнаружили злой умысел» і «Сегодня» в матеріалі «Бизнесмена заказал Лазаренко?».

 

Відповідачами є Геннадій Корбан, редакція «Коммерсанта» і її журналісти Валерій Кучерук та Олена Геда, а також редакція «Сегодня» і її журналіст Ольга Негодова.

 

Павло Лазаренко вимагає стягти з Геннадія Корбана 170 тисяч гривень морального відшкодування, які має намір направити «в один з дитячих будинків Дніпропетровщини». Від редакцій він вимагає опублікувати спростування недостовірної інформації.

 

8 лютого суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ірина Завгородня відкрила провадження у справі про захист честі й гідності та відшкодування моральної шкоди за позовом Павла Лазаренка. Попереднє судове засідання призначене на 1 березня.

 

Валерій Калниш звернув увагу, що в самому позові сказано, що «цю негативну і неправдиву інформацію від Корбана кілька днів підряд повторювали багато разів інші засоби масової інформацію». «14 жовтня була прес-конференція Корбана в агенції УНІАН, де ця інформація прозвучала. При цьому, позов поданий лише проти двох видань», - зазначив він.

 

На думку Валерія Калниша, «КоммерсантЪ» дотримався журналістських стандартів при написанні матеріалу й дав позиції всіх сторін: «Були поставлені чіткі вимоги: замітка не піде в тираж, доки ми не отримаємо сторону Лазаренка. Його представляє брат Іван Лазаренко. Більш того - цитата Івана Лазаренка була винесена в центр в елемент верстки "думка": "Геннадій Корбан - большой оригинал, перекладывает все с больной головы на здоровую". Замітка, на мою думку, абсолютно зважена».

 

Головний редактор «Сегодня» Ігор Гужва сказав ТК, що його редакція поки не отримувала судового повідомлення про позов Павла Лазаренка. Проте, щойно отримавши, він буде готовий його прокоментувати.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10626
Теги:
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
kuku
5200 дн. тому
в вашей ссылке нет прямой цитаты корбана, высказанной, кстати, во время прессухи, о том, что "заказчиком убийства является павел лазаренко". повторяю, что эта цитата есть на ленте со ссылкой на правду, которая сослалась на лигу. интересно
Kuk
5200 дн. тому
интересно это было вот здесь http://unian.net/rus/news/news-341286.html
интересно,
5200 дн. тому
что в архиве за тот день на сайте униана нет новости с этим мессиджем со ссылкой на пресуху. есть только новость со ссылкой на правду, которая ссылается на лигу. к чему бы?
за Справедливость!
5200 дн. тому
дорогуша! они ничего не "выплескивали" на публику, они опкубликовали публичное заявление господина Корбана, который размахивая папками с документами и демонстрируя эти документы публике, обвинил Лазаренко в преступлениях. Эти заявления господин Корбан сделал для ВСЕЙ УКРАИНСКОЙ и ЗАРУБЕЖНОЙ ПРЕССЫ в УНИАНе, на шоу у Шустера , на Интере и других каналах - сделал он это собственно лично! Потому господин Лазаренко за клевету мог бы обратиться в суд на господина Корбана, от прессы же он может требовать лишь опубликовать свою точку зрения или комментарий. Публикация же информации сообщенной журналистам на официальной пресс-конференции , к вашему сведению, является информированием и не противоречит закону, закону противоречит умышленное замалчивание важных для народа и страны фактов!
micka
5200 дн. тому
наши медийщики привыкли - сначала перепечатывают все друг у друга тупо и слепо без проверки содержания на достоверность, а потом кивают на других - мол все перепечатали, почему же вы только на нас двоих подаете в суд? потому что в суд подают на первоисточник дезы, чтобы другим неповадно было, а остальных просто прощают. или вы хотите чтобы на всех подали в суд? могут ведь и так сделать - никаких проблем. - тогда все журналисты пойдут дворниками снег убирать - если на большее у них ума не хватает. так что работайте с юристами перед тем как выплескивать чтолибо на публику
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду