detector.media
17.03.2010 20:47
АМКУ вимагає від «Коммерсанта» спростувань, а «КоммерсантЪ» від АМКУ - вибачень

Антимонопольний комітет України вимагає від газети «КоммерсантЪ» спростувати інформацію, поширену 17 березня в статті під назвою «Приват пропустил удар «Сухой Балкой», яка, на думку АМКУ, є перекрученою та не відповідає дійсності. Про це заявляє прес-служба АМКУ.

 

У свою чергу газета «КоммерсантЪ» поширила заяву, в якій доводить правдивість своєї інформації та вимагає від прес-служби АМКУ вибачень за розповсюдження недостовірної інформації щодо діяльності їхнього видання.

 

За даними прес-служби, ані АМКУ, ані його дніпропетровське відділення ще не приймало рішення щодо Криворізького залізорудного комбінату і не визнавало дії цього підприємства порушенням законодавства про конкуренцію, про що написав «КоммерсантЪ» з посиланням на віце-президента компанії Evraz Олексія Агурєєва.

 

У відповідь на це та в якості доказу достовірності своєї інформації «КоммерсантЪ» наводить копію листа Дніпропетровського обласного відділення АМКУ від 11 березня, у якому керівнику ВАТ «Суха балка» було надіслано попередні висновки розгляду справи з рекомендаціями сторонам конфлікту та пропозиціями до розгляду на колегії АМКУ, зокрема: накласти на ВАТ «Криворізький залізорудний комбінат» штраф за вчинене порушення законодавства про захист економічної конкуренції у розмірі 10% доходу (виручки) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній звітний рік, що передував року, в якому накладається штраф, а також зобов'язати ВАТ «Криворізький залізорудний комбінат» припинити порушення.

 

 

 

 

 

Недостовірною АМКУ називає також заяву газети «КоммерсантЪ» про те, що «решение территориального областного отделения АМКУ не является окончательным, уточнили "Ъ" в ведомстве: точку в вопросе предстоит поставить центральному управлению». Прес-служба відзначає, що працівники газети не зверталися із запитами з цього приводу ані до АМКУ, ані до його територіального відділення, коментарі газеті взагалі не надавалися, про що, на думку прес-служби, свідчить відсутність посилання на реальну особу.

 

«Якщо ми не зверталися до прес-служби АМКУ за коментарем, то тільки тому, що вважаємо це недоцільним. Незважаючи на те, що у Дніпропетровському обласному територіальному відділенні АМКУ від офіційних коментарів також відмовилися, у бесіді з нашим кореспондентом нам ці факти підтвердили на умовах анонімності (маємо аудіозапис цієї бесіди)», - відповідає «КоммерсантЪ».

 

«В АМКУ та його територіальних відділеннях рішення у справах приймаються на колегіальних засіданнях. Такі засідання з приводу порушеного у статті питання в органах Комітету не проводилися. Про прийняте рішення ЗМІ повідомить прес-служба Комітету», - йдеться в заяві відомства.

 

Редакція газети відповідає, що їй про це добре відомо, й автори публікації не стверджували, що було засідання. «Більше того, цілий абзац нашої публікації присвячено саме тому, що остаточне рішення у цій справі має бути прийняте саме під час колегії центрального відділення АМКУ. Про це, власне, йдеться і в попередніх висновках та пропозиціях, що викладені в листі Дніпропетровського обласного відділення АМКУ від 11 березня», - зазначає «КоммерсантЪ».

 

Редакція називає лист прес-служби АМКУ дивним та радить його авторам «бути в курсі справ АМКУ та уважно читати наші публікації, аби не опинитися у двозначному та кумедному становищі, як це сталося наразі».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY